Kabeljauw met aardappelpuree

Als er een nieuw restaurant in Amsterdam-Noord geopend is, moet ik dat natuurlijk even uitproberen. Met mijn lief heb ik daarom afgelopen zaterdag bij café-restaurant Stork gegeten. Zeker voor een restaurant dat net open is, hebben ze het al aardig voor elkaar. De oesters waren subliem, de tongschar en de kabeljauw precies goed. De aardappelpuree was dankzij de karnemelk verrassend fris, de chocolademousse (mijn lievelingsdessert) combineerde perfect met het bloedsinaasappel-ijs. Genieten dus, in een geweldige ambiance.

Hotel de Goudfazant heeft er een geduchte concurrent bij gekregen – hoewel het eten bij Stork wel wat duurder is. Wil je echt genieten van drie gangen van het menu en een flesje wijn, dan blijf je met zijn tweeën niet onder de honderd euro. Uniek is natuurlijk de ligging van Stork direct aan het water, met schitterend uitzicht over het IJ. Ik verheug me nu al op de eerste zwoele zomeravond die ik door kan brengen op het terras. We komen zeker nog een keer terug.

Cafe-restaurant Stork, bedrijventerrein De Overkant, Gedempte Hamerkanaal t/0 96, 1021 KR Amsterdam. Reserveren: 020 – 634 40 00.

Reacties


ilovenoord