Mannenwinkels in noord – Stofzuigerzakken bij Hoolwerff

Mannenwinkels in noord – Stofzuigerzakken bij Hoolwerff

ilovenoord is voor alle noorderlingen, niet alleen voor de hippe nieuwkomers en creatieve aan- t- ijers. Tot nu toe  waren mijn stukjes iets te veel voer voor hoog opgeleide vrouwen met kinderen in de leeftijd 0 tot 12 (met bloemetjes jurk, doch stoere laars al dan niet met bakfiets, je kent ze wel…).

Een nieuw jaar en nieuwe paden en wegen om te bewandelen. Vanaf nu richt ik mij meer op de ‘gewone noordse man’. Gewoon in ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’; man in de zin van zelfstandig ondernemer iets in de bouw, loodgieter ofzo, geblokt overhemd of trui met vage opdruk en een cijfer er op. Je kent ze wel.. (nou ik wel, ik spreek ze regelmatig bij mij in de straat).

De komende tijd zal ik met een andere bril door Noord gaan. Op zoek naar de plek, de stek, voor de echte Noordse man…

Op zoek naar…..MANNENWINKELS in amsterdam noord!

op zoek naar mannenwinkels in amsterdam noord

Hoolwerff onderdelen-magazijn Meeuwenlaan 14

Hoolwerff is een typische mannenwinkel. Als vrouw kan je hier duizend keer langslopen en de winkel niet eens zien. Echt waar. Onze bakker zit er naast. Pas na een dik jaar brood kopen dacht ik : “he, daar zit een zaak naast..wat verkopen ze daar dan?” Waarschijnlijk weet de echte man het meteen. Onderdelen natuurlijk… installatie dingen, slangen, koppelstukken, zuigringen… you name it…bij Hoolwerff hebben ze het.

de niet ingerichte etalage, wel ontkalk informatie

De etalage

De etalage (als je het zo kan noemen), is ook niet ingericht om vrouwen te lokken. Hij is namelijk niet ingericht. Je krijgt het gevoel dat ze liever geen etalage hadden gehad. De ruit hangt vol scheven A4’tjes met tips hoe om te gaan met je wasmachine, bijvoorbeeld ontkalken met speciaal spul. Dat klinkt misschien niet zo mannelijk, maar geloof me. Wij vrouwen doen wellicht vaker de was, maar een machine ontkalken… nee ik geloof niet dat het in mijn systeem zit.

Specifiek installatietechnisch probleem of lullen over de BTW

De inrichting van de zaak is ook voor de echte man. Je kan slechts twee stappen zetten, dan stuit je op de balie, de rest is eigenlijk magazijn. Aan de balie wordt je te woord gestaan door een vakman. Soms duurt het even, omdat de vakman in gesprek is met een klant die met een specifiek installatietechnisch probleem zit. Dan heb je pech, want er valt niet doelloos rond lopen en rond te kijken. Hier komt men voor iets en gaat men weer voorzien huiswaarts (of naar je klus natuurlijk). De efficiëntie druipt er van af. (Behalve dan als je komt om aan de balie te hangen, om vakjargon uit te wisselen en te klagen over de BTW tarieven….dat kan natuurlijk ook).

Stofzuigerzakken

Zelf ben ik laatst geweest voor stofzuigerzakken. Ik moest even zoeken naar een boodschap die ik daar kon doen, maar stofzuigerzakken, die hebben ze. Voor de zekerheid had ik een voorbeeld mee van het exemplaar dat ik wilde hebben. En ik kreeg toch echt een heel ander voormaat aangereikt. Ik durfde niet meteen de kennis van de goede man ter discussie te stellen, maar vroeg voor de zekerheid toch nog even na. ‘Ja hoor mevrouwtje, dat gaat echt wel passen..” en hij wende zich alweer naar een echte klant (een man). En hij had gelijk, de stofzuiger vond het best zo’n andere zak.

Knap he? Daar bij Hoolwerff, daar hebben ze er verstand van…….

Reacties


ilovenoord