Mannenwinkels op het Purmerplein – spaarlampen en ruitjesoverhemden

Vorige week was ik bij Electrovakman Lafeber op het Purmerplein. Ik had een tegoedbon gewonnen van 15 euro via een puzzel in de Echo. 15 euro gaat misschien niet zo ver in een electrozaak waar ze vooral LCD tv’s en wasmachine’s verkopen, maar toch. Daarbij vroeg ik mij af of hoe het staat met de mannenwinkels op het Purmerplein. Dus kind in buggy voor een wandeling naar het mooie Tuindorp Nieuwendam.

De echte man komt goed tot z’n recht op het Purmerplein. Een electrozaak, een computerpaleis, een drankwinkel met voorkeur voor jenever en een kledingzaak gericht op stoere doch casual kleding. Deze week heeft kledingzaak Kelly’s uitverkoop: een rek met geblokte overhemden staat als lokker op straat. Een moeder en dochter zoeken naar iets leuks voor hun manlief. “Is dit nou een echte mannenwinkel, vindt u?”. “Ja hoor, wij kopen hier heel vaak” zeggen de dames. Vraag me nou toch af of die geruite shirts, die ik de echte Noordseman toedicht, niet eigenlijk een vrouwending zijn….

veel soorten ruitjes...

Op naar Lafeber. De winkel wordt bestierd door Caroline Lafeber. Ze zit nu elf jaar op het plein, maar al veel langer in Noord. Vindt ze haar zaak een mannenwinkel? “Het is jammer, maar toch blijven het vooral mannen die komen kopen. De vrouwen gaan mee voor het design” vertelt ze. “Ze vinden de rest te technisch. De man moet altijd mee. Zelfs voor een wasmachine”.  En dus niet alleen om te tillen, waar ik zelf mannen altijd wel erg goed in vind. Maar voor de techniek. Toch echt een mannenwinkel. Maar wel een hele leuke. Voor mijn bon van 15 euro, kreeg ik maar liefst 6 spaarlampen (zie je, je moet toch altijd die puzzel even doen…..).

Caroline La Feber in haar toko....

Reacties


2 Comments on this post

  1. Al enige tijd lees ik met veel genoegen de nieuwsbrieven van i love noord. Men name de rubriek mannenwinkels vind ik erg leuk bedacht, maar tot mijn verbazing is onze extreme-mannenspeelgoedwinkel nog niet bezocht???
    Als er interesse is, dan zijn jullie van harte welkom.
    M.vr.gr,
    Johan Terwijn

    Johan Terwijn /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord