Verrassingen in Noord 5: op zoek naar een klein schroefje met een afwijkende maat

Verrassingen in Noord 5:
op zoek naar een klein schroefje met een afwijkende maat

Wij klussen nogal eens zelf. Aan fietsen, aan oude meubels, aan ons huis. Daarom kunnen wij niet zonder Burger. Natuurlijk kan een mens ook bij de Gamma terecht, of de Karwei. Als klusser doe je jezelf dan tekort. Zeker als je altijd nét dat ene onderdeeltje nodig hebt dat nergens te vinden is, of een apparaat dat het ook echt onder alle omstandigheden blijft doen. Dan is er Burger & Zoons, voor ons is de dichtstbijzijnde op de Hagendoornweg. De mannen hebben een paar jaar geleden de stofjas uitgetrokken en de winkel is nu een stuk hipper. Maar ze hebben nog steeds alle tijd. Ze nemen het vette schroefje uit je hand en verdwijnen naar achter. Dat duurt even. Hoe dat komt begrijp je pas goed als je een keer gevraagd hebt of je er naar de wc mag: ‘loop maar even mee’. Zo kwam ik terecht in een doolhof van aanbouwtjes en stellingkasten. Het magazijn is véél groter dan de winkel. Het loopt achter bijna alle winkels in het blok langs. Met een oplossing komen ze terug uit het magazijn. Soms is het één schroefje van 15 cent.

op zoek naar een klein schroefje met een afwijkende maat

Ik heb het maar één keer meegemaakt dat ze iemand niet aan een onderdeel wilden helpen, toen kwam iemand langs met een onderdeel van een gaskachel: ‘Voor je schoonmoeder, denk ik?’ mompelde de man achter de toonbank, nadat hij er eens goed naar had gekeken. Wij – klanten – luisterden mee. Ik was verbaasd dat hij zijn klanten zó goed kende dat hij zelfs wist hoe de verwarming van de schoonmoeder eruit zag. Ook de klant in kwestie keek verbaasd op: ‘Hoe weet u dat?’ ‘Dat weet ik niet – maar met dit hier blaas je het hele huis op. Levensgevaarlijk.’ Dus daarom naar Burger. Want dat weten ze niet, bij de Gamma. En ik ben toevallig nogal dol op mijn schoonmoeder, die blaas ik liever niet op. Als je wel plannen in die richting hebt ben je er ook aan het goede adres: ze hebben een geweldige messenslijpservice.

Reacties


ilovenoord