Vis vergaat naast IJkantine

De komende twee maanden ‘vergaat’ een sculptuur in de vorm van een vis naast de IJkantine op de NDSM werf. Om jongeren bewust te maken van de uitputting van onze zeeen en oceanen heeft kunstenares Marjoke Hinnen dit kunstwerk gemaakt samen met leerlingen van het Kaderlyceum op de NDSM werf en De Blauwe Wereld. Vrijdag 28 januari om 15.00 uur wordt het kunstwerk onthuld door stadsdeelwethouder Coby van Berkum.

Met dit kunstwerk wil De Blauwe Wereld aandacht genereren voor duurzame visvangst en het voortbestaan van het onderwater ecosysteem. Studenten van de foto academiebrengen het proces van de vergankelijkheid de komende twee maanden in beeld. De beelden worden ter plekke geprojecteerd en zijn online te bekijken via www.deblauwewereld.nu

Uit de buik van de Vis komen op den duur flessen te voorschijn. De plastic flessen staan symbool voor de vervuiling op zee, maar fungeert ook als flessenpost. Stop hier een boodschap in voor een ander, of haal er een boodschap uit!

Reacties


3 Comments on this post

  1. Wauw, goed idee! Ik heb meteen de Blauwe Zee benaderd. Misschien kan ik hier wat mee in mijn lessen Natuur- en Milieu Educatie.

    wilma /
  2. wat een spannende vis zwemt daar bij het kaderlyceum ; ik hoop dat hem/haar een lang leven beschoren blijft . sukses marion

    marionvisser /
  3. ha mooi!, een nieuwe foto!

    luc /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord