Een reis door Amerika in verhalen, muziek en beeld

Een reis door Amerika in verhalen, muziek en beeld

EDO DONKERS JAN DONKERS ABEL DE LANGE
Podium Noord (try out) 27 februari 16.00 uur

A SONG JOURNEY

Zondag 27 februari om 16.00 uur is het weer tijd voor Podium Noord in de Buiksloterkerk. Deze keer met schrijver en chroniqueur van het leven in Noord, Amerika kenner, groot muziekliefhebber en radiopresentator Jan Donkers. Hij leest (reis-) verhalen en nieuwe stukken over Amerika, en is uw chauffeur van de Greyhound bus : “All aboard!”

In de bus zitten muzikanten Edo Donkers (geen familie), een rusteloze Amsterdamse troubadour die de benauwdheid van de Hollandse polder verruilde voor de Amerikaanse ‘open road’. En RTVNH presentator en zelfbenoemd musicoloog Abel de Lange met een passie voor Cajun en Cooder.

Stap bij ze in de Greyhound bus en reis mee door het uitgestrekte landschap van de Verenigde Staten waar niets is als het lijkt. En luister naar de songs van de grote troubadours en blues mannen. Van New York via Tennessee naar Louisiana en Texas, Oklahoma en verder naar the ‘Garden of Eden’: Californië. Ze spelen songs van Bruce Springsteen, Woody Guthrie, Leadbelly en eigen werk.

Entree 15,00 en reductietarief 10,00

Reacties


ilovenoord