Ga toch fietsen!

Je zou denken dat Noord het walhalla voor fietsers is. Ik bijvoorbeeld doe alles op de fiets. Boodschappen, kinderen, kinderwagen, zakken aarde voor de tuin, dat mooie stoeltje dat iemand zomaar op de straat zet… alles gaat mee op de fiets.

alles met mijn fiets....

Of zomaar een tochtje langs het kanaal. Peuter voorop. Samen kijken en wijzen. Of tegen de wind in naar de stad, met groot kind achterop. Een hele wereld bedenkt hij achter mijn rug, soms vang ik de flarden er van op. Wat is er beter?

Maar wat blijkt. De noorderling gaat liever met de auto.  Dat is handig en je kan lekker overal parkeren. (Parkeergeld overal invoeren….meteen!!!).

Als je op de website van de fietsersbond kijkt, zie je pijnlijk het verschil met de rest van Amsterdam. In Noord zijn bijna geen plekken om je fiets te laten maken. Net als bijenhouders zijn fietsenmakers een uitstervend ras, maar in Noord waren ze al zeldzaam. Gelukkig zag ik op het Meerpad een groot bord staan met fietsenreparaties en tweedehandsfietsen te koop. Mooi zo.

En wat ga ik doen op Valentijnsdag???

romantisch op de fiets....

Ik ga fietsen met mijn liefde. We slopen het kinderstoeltje eraf en dan mag ik eindelijk weer eens achterop. Net als vroeger. Hand om zijn middel. Warme plekjes blazen op zijn rug. En dan lekker eten natuurlijk….  bij Mt Everest bijvoorbeeld.

Reacties


1 Comments on this post

  1. Aan het eind van de Meeuwenlaan aan de rotonde zit een fietsenmaker!

    herreb /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord