Kapotte wasmachine en Palmbomen aan het IJ

In huize ilovenoord beheerste dagelijks een enorme bak herrie het domein dat badkamer heet. Daar stond dus onze wasmachine van 10 jaar oud. Een echte WA Berlin van Bauknecht. Van de BCC natuurlijk. Maar duidelijk was dat er nu iets serieus aan mankeerde. Dat was niet meer te ontkennen.

Al eerder maakte een op mirakuleuze wijze verdwenen vuilpas, een blokkering in de trommel. ( .. ‘pappa, dat past wel, kijk!’ .. ) We zagen maanden lang, heel langzaam het plastic van de pas versnipperen. Maar deze laatste herrie was iets anders. Verhalen van vroeger, dat onze wasmachine toen ik 5 jaar ontploft was, begonnen opeens een toekomstbeeld van onze badkamer te scheppen … helder op onze netvliezen. Wat te doen? Er moet gewassen worden! Help!

Marktplaats dan maar, zoeken naar een Mannetje.
En ja hoor, een Mannetje gevonden.
Mailen, en de dag erna staat ie op de stoep.

“Ja, die is overleden” is wat het Mannetje zegt.
“Dat is dan 35,- voor de overlijdensakte”
(zogezegd voorijkosten)

Tja en dan? Dan zegt het Mannetje:

“Ik heb een nieuwe voor je in mijn bus staan. Een Fagor. Spaans merk. Topkwaliteit. € 500,-“

Normaal zou ik me bedenken. Naar de BCC, Mediamarkt, gaan vergelijken. Kortom: een Hel.
Maar hier staat een Aardig Mannetje. En meteen een nieuwe machine. Maar ja.

“Ja, ik heb hier ook nog gewoond” zegt ie.
Op de Binnenzagerij, 20 jaar geleden.
Maar ik had palmbomen verwacht toen ik hier kwam wonen. Er was nog een strandje.. “

alle twijfel slik ik weg …
Dus staat er nu een Fagor in de badkamer.
Van een Mannetje, die liever palmbomen aan het IJ had gezien.

Reacties


ilovenoord