Lekker fietsen van Mosveld naar de Meeuwenlaan

Amsterdam-Noord krijgt een nieuwe veilige route voor fietsers en voetgangers over het Noordhollandsch kanaal!

Het fietspad loopt van het Mosveld, via de Varenweg en Buiksloterweg, over een nieuwe ophaalbrug, naar de Adelaarsweg en gaat verder langs de Johan van Hasseltweg, waar de route aansluit op het bestaande fietspad naar de Meeuwenlaan, voor gebouw de Albatros. Het fietspad is onderdeel van het Amsterdamse hoofdnet fiets. Het fietspad komt ook langs het metrostation van de Noord/Zuidlijn. Met de aanleg van de nieuwe verbinding hoeven fietsers en voetgangers niet meer de drukke Johan van Hasseltweg over te steken als ze het kanaal overgaan.

De route van het fietspad van bovenaf

Impressie van het tracé van de langzaamverkeer verbinding, van Mosplein tot Meeuwenlaan. Het meest oostelijke deel van de verbinding, tussen de Meeuwenlaan en de Kievitstraat, is al aangelegd, aansluitend op de bouw van gebouw Albatros. Ook het fietspad en voetpad ter hoogte van de metrohalte bij de Nieuwe Leeuwarderweg en de afrit naar de Adelaarsweg zijn al aangelegd. In 2011 en 2012 wordt het grootste deel van de verbinding aangelegd, tot aan de Wingerdweg. Na realisatie van het wijkwinkelcentrum Oud-Noord wordt het Mosveld heringericht en wordt het laatste deel van de fietsverbinding aangelegd, volgens de huidige planning in 2013-2014.

lees alles

Reacties


ilovenoord