Lente in Noord

Lente in Noord

Voor mij is de lente officieel in aantocht als de toverhazelaar bloeit. Vandaag kwam ik hem tegen op de Purmerweg, lonkend met kleur en geur naar de eerste insektjes (de eerste muggenwolken hebben we ook al gezien, dat terzijde).

Er waren ook andere aanwijzingen. Met name in Vogelland. In mijn tuin tasten eksters en kraaien elkaar af. Welk stel gaat dit jaar in ons nest? In de slootjes zie je mannetjes eenden alweer irritant achter die vrouwtjes aanzwemmen. Dat doen ze weken achter elkaar. Ik zou er gek van worden!

Reigerskolonie in het Baanakkerspark

In het Baanakkerspark zag ik voor het eerst dat ook hier een reigerkolonie zit (vast al jaren, maar voor mij nieuw). Vandaag waren ze niet missen. Ze klepperen, boeren en burpen tegen elkaar op. Over mij heen, zeker vijf exemplaren met bouwmateriaal. Wie kan vliegen met de langste tak? Meerdere mensen blijven staan kijken, naar hun gedoe. Natuurlijk geen echte bijzonderheid (zoals een witte reiger…, maar je wordt er wel vrolijk van.

Daarbij zijn ze in de rest van de wereld erg zeldzaam. Dus verwijs de verdwaalde buitenlandse tourist naar het Baanakkerspark… succes verzekerd!

Marcia

Reacties


1 Comments on this post

  1. Echt waar? De lente al in zicht? Heerlijk, mijn favoriete seizoen!

    wilma /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord