Op bezoek bij de Mahu

Toen een van de bemanningsleden mij vertelde dat ik op een mijnenveger stond, keek ik de oud-marinier glazig aan. Er ging bij mij geen belletje rinkelen bij het woord ‘mijnenveger’. Gelukkig bleek dit een normale reactie te zijn, maar weinig mensen weten wat een mijnenveger is.

Aan de NDSM werf ligt een oude mijnenveger, de Mahu. Dit oude marineschip werd in 1960 gebouwd en fungeert sinds een half jaar als museum. Het schip maakt deel uit van de stichting ‘Promotie Maritieme Tradities’.

Ik sprak met twee bemanningsleden, beide oud-mariniers.  Want wat is dat nou, een mijnenveger?

Wil je meer weten over de Mahu? Kijk dan op www.mahu880.nl

Dit is een artikel van Iris Veenendaal – via nieuwsenmedia.nl/kleuren – gastredacteur ilovenoord –  10 weken lang berichtte zo’n 50 jonge journalisten (studenten 3e jaar HvA Media) uit alle stadsdelen over de ‘kleuren van de stad’

Reacties


3 Comments on this post

 1. Goed filmpie!! Lachen ook, die laatste opmerking! Kunnen die mannen niet een keer verhalen komen vertellen bij het Hart op de Tong?

  wilma /
 2. Oh gruwel! Laat het de heren vooral niet lezen! De correcte term is marineman, marineklant mag ook, maar een marinier is iets (inderdaad, iets) geheel anders! Vraag een marineman of hij marinier is en met veel mazzel zal je je pak droog houden!
  Geweldig dat-ie in Noord ligt. Enkele zusterschepen doen nu dienst bij het zeekadettenkorps. Opvallend dat het schip nog zo in Noord ligt, daarom heb ik geen heimwee!

  Manfred Harlaar /
 3. ik hoop dat iris er een droog pak aan heeft overgehouden … wel moedig!

  luc /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord