Roze in Noord

Donderdagavond. Op het Zonneplein heerst ogenschijnlijk dezelfde rust als iedere donderdagavond op deze plek, ware het niet dat de deur van het Zonnehuis op een kier staat. Binnen vindt de vierde bijeenkomst  van PinkNoord plaats.

PinkNoord is een buurtbewonersinitiatief. Je kunt er dus niet lid van worden. Dat is ook helemaal niet nodig, zo blijkt. Alle aanwezigen horen immers al bij dezelfde club.

“Wat is dat toch, dat homo’s  zo graag evenementen (borrels, olympische spelen, bergbeklimexpedities: you name is) organiseren voor andere homo’s?”, vraag ik een beetje beschaamd aan een van de organisatoren. Hij legt me uit dat het gaat om het ontmoeten van gelijkgestemden. En ja, als je elkaar na zo’n borrel tegenkomt, ergens in Noord, dan groet je elkaar. “Een beetje zoals motorrijders elkaar groeten?”, vraag ik. Zoiets, maar dan net anders, legt hij uit en bestelt een biertje voor me.

Ondertussen komen er steeds meer mannen binnen. De verhouding mannen/vrouwen schat ik op ongeveer 90/10.  “Waar zijn alle vrouwen toch?”, vraag ik aan twee dames die samen aan een tafeltje zitten. Die vrouwen, die blijken thuis te zitten. Zo gaat dat, wordt me uitgelegd. Homo’s gaan uit, lesbi’s blijven binnen. Die klitten samen (sic.) En daarmee is de kous af . Weer iets geleerd.

Ik heb me maar uit de voeten gemaakt voor het feest uit de hand liep. Volgens onbevestigde berichten bleef het nog lang onrustig rond het Zonnehuis.

Pretty in pink

Pretty in Pink!

Homo’s, lesbo’s en bi’s uit Amsterdam Noord die over een maand of drie (dan is het écht bijna zomer!) willen verschijnen op de volgende borrel van PinkNoord kunnen op de hoogte blijven via www.pinknoord.nl

Reacties


3 Comments on this post

  1. Hai Eva, leuk dat jij bent geweest. Ik was het ook van plan, maar viel in slaap op de bank. Gelukkig heb jij het opgepakt! Leuk om je ‘live’ te ontmoeten gisteren, groet van Wilma

    wilma /
  2. Eva, bedankt voor het ‘pretty in pink’ ilovenoord logo.

    Peter /
  3. Nou nog kinky in Noord!

    Chris /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord