Storm in Amsterdam-Noord – Het Volewijcksepark

Met storm loop ik het liefst in het Vliegenbos. Alles zwiept, kraakt en knerpt. Ook prachtig stukje rommelige natuur is vlakbij, in het Volewijkspark.

Het stukje ten oosten van de Nieuwe Leeuwarderweg is nu mooi opgeknapt, maar het gedeelte aan de andere kant, tussen ‘de snelweg’ en het kanaal, daar gaat mijn liefde naar uit. Het is nog echt niemandsland. Alleen joggers, hondenbezitters en stoere jongetjes komen daar. En met storm alleen de laatste categorie (en ik dan natuurlijk).

stoere jongens

De bijna vergane asfaltpaden zijn bezaaid met afgewaaid hout. Nog geen blaadjes aan de bomen, dus alle nesten zijn zichtbaar en waaien mee. Die vogels gaan straks natuurlijk lekker aan de slag met dat takkenspul. De omgewaaide boom geeft de storm een serieus karakter. Misschien terug wandelen langs het kanaal? Langs het altijd verlaten voetbal veld. Langs de vreemde roestmetalen kunst/ muziek instrumenten. Terug over de ‘nieuwe’ brug naar de bewoonde wereld.

vreemde muziekinstrumenten??

De andere twee bruggen zijn nog steeds niet klaar. Een verlaten graafmachine staat roerloos. Heeft geen last van de wind. Soms wordt er weer even aan de bruggen gewerkt. Deze week hebben ze metalen klimop geplaatst op de reling. Dat wordt wel mooi!! Maar van mij mogen ze nog even wachten met het redesignen van het park.

klimop op de bruggen...

Reacties


3 Comments on this post

 1. Ze gaan dus 2 keer 450 bomen omkappen daar heh. Weet je wel wat dat betekent?

  Ik kan me de verwoesting niet eens voorstellen…

  Chris /
 2. tjee, dat is echt heel veel! Waarom?

  luc /
 3. Dikke fout van het parool
  Om de nieuwe inrichting te kunnen maken is er maar één keer een kap van 450 bomen nodig (waaronder veel tot boom gegroeide struiken agv jarenlang weinig onderhoud)
  Om het park te kunnen herinrichten zullen er ook een groot aantal bomen worden geplant. Bij Volewijk oost waren er meer geplant dan gekapt en bij Florapark zal dat ook het geval worden.
  Lijkt mij dat er zeker aan compensatie is gedacht

  Rene /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord