Thema-avond Wonen in Noord (-Holland) in de knel

Op maandagavond 21 februari a.s. organiseert het gewest Noord-Holland van de PvdA een thema-avond over de knelpunten op de woningmarkt. Centraal staat de toekomst: berekend is dat in heel Noord-Holland de komende tien jaar 125.000 nieuwe woningen moeten worden gebouwd. De bouw van het leeuwendeel daarvan, 100.000 woningen, zal plaatsvinden in de zuidelijke helft, het gebied van de Metropoolregio.

Dat is een enorme opgave. Want waar moeten die woningen allemaal worden gebouwd in het al volle zuiden van Noord-Holland? De PvdA wil zo min mogelijk in de polder bouwen en zoveel mogelijk in de bestaande steden. Dat kan alleen met een grote verdichting. Hoe moet dat zonder dat we de probleemwijken van de toekomst gaan bouwen?

De thema-avond wordt gehouden in café-restaurant De Pont, Buikslotermeerweg 3 in Amsterdam-Noord (direct bij de pont) en begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Iedereen die zich voor dit onderwerp interesseert is van harte welkom. Aanmelding is niet nodig.

Er wordt gedebatteerd over de volgende thema’s:

  • Te rijk om te huren, te arm om te kopen
  • Bedrijven moeten wijken voor woningen
  • Meer bouwen in de stad, minder in de polder
  • Bouwen we de Vogelaarwijken van de toekomst?

Deelnemers/debatteerders zijn (onder voorbehoud) o.a. prof. Friso de Zeeuw, Marijke van Schendelen, Michiel Mulder, Jacques Monasch. De Noord-Hollandse gedeputeerde Wonen, Sascha Baggerman, sluit de avond af met voor de provinciale verkiezingen belangrijke conclusies uit het debat. De discussie wordt geleid door Egbert de Vries, DBlid/portefeuillehouder Wonen stadsdeel Zuid.

Reacties


ilovenoord