Tuinkabouters in Fort Knox

De stormwind van vorige week heeft me met terugwerkende kracht toch nog wat meer opgeleverd dan een verwaaid kapsel en spierpijn van het trappen. Mijn leven in Amsterdam Noord is verrijkt met de komst van enkele tuinkabouters.

Dat komt zo. Na drie dagen harde wind begaf de schutting die mijn tuin van die van de buurman scheidt het. Wat troosteloos lagen de geknakte bamboetakken in mijn tuin. Ik heb ze nog geprobeerd te redden door ze weer rechtop te zetten, maar dat mocht niet baten. De schutting was echt kapot.

Mijn buurman, die ik hiervoor slechts twee keer sprak en die zijn tuin consequent aanduidt als Fort Knox –waarschijnlijk om de ferme tuindeur met idem sloten-, kwam tot de nuchtere conclusie dat er maar één ding opzat: de restjes van de schutting uitgraven en gezamenlijk een nieuwe schutting kopen. Zo gezegd, zo gedaan.

De nieuwe schutting is inmiddels besteld. De oude tot op de wortel verwijderd. Nu heb ik dus vrij zicht op de tuin die Fort Knox heet. En wat scherts mijn verbazing? Fort Knox staat helemaal vol met tuinkabouters van diverse pluimage. Tuinkabouters met vishengels, tuinkabouters met kruiwagens, tuinkabouters paddenstoelen. Ik had het zo gek niet kunnen bedenken. Toegegeven: het staat heel gezellig. Ook toegegeven: ik denk dat het goed is dat er volgende week weer een schutting staat. Op naar de volgende windvlaag!

Reacties


1 Comments on this post

  1. Ik heb ook een tuinkabouter paradijs maar niet van mijzelf,maar van de beneden buren.Van sneeuwwitje met meer dan 7 dwergen tot een pedofiele tuinkabouter en een zeer rondborstige tuinkabouterin.Ik moet zeggen ik ben er niet van gecharmeerd,en wees dan blij dat er een scherm tussen staat,want ik kijk er vanaf mijn balkonnetje voor en achter bovenop.Het maakt mij niet blij.Geloof je me als ik zeg dat ik liever kijk naar een leuk bloeiend tuintje waar de vlinders in de zomer in grote getalen aanwezig zijn?en de bijtjes naar hartelust zoemen?nou niets van dit alles wel 3 scooters en dus al die staande en omvergeblazen tuinkabouters.1 mazzel ze maken geen herrie.Van mij mogen ze gestolen worden.gr.

    josien /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord