Voetballen in Durgerdam

Iedereen die ooit naar de serie All Stars heeft gekeken, kent de accommodatie van de Durgerdam Racing Club (DRC): twee oer-Hollandse grasvelden, simpele houten kleedkamers en een klassieke voetbalkantine. Jarenlang het perfecte decor voor een vrolijke voetbalserie over een vriendenteam. In de noodlottige nieuwjaarsnacht van 2008 brandde het clubgebouw helaas tot de grond toe af, maar gelukkig staat er dankzij de inspanningen van bestuur en leden inmiddels weer een schitterende nieuwe kantine. Over een paar weken wordt het eerste biertje er getapt, later dit jaar volgt een grootse opening.

Sinds de winterstop voetbal ik zelf weer in Durgerdam en het voelt als thuiskomen. Niets lekkerder dan op echte poldervelden een potje voetballen met oude en nieuwe vrienden. Clubliefde. Een enkele keer dwalen mijn gedachten even af en staar ik naar de eindeloze horizon van Waterland, met het silhouet van de toren van Ransdorp. Mijn eigen vorm van meditatie. Zoals Paul de Munnik het zingt in ‘Alleen maar hier’:

Als je op de bodem van Noord-Holland staat

En de zon over de velden gaat
Meer hoef ik niet
En meer is het ook niet
Het is goed

Foto: Peter Hofland (www.petr.nl)

Reacties


1 Comments on this post

  1. Ik hou niet zo van voetballen, maar voetballen met uitzicht op een landschap zoals op je plaatje: waar kan ik tekenen? Wauw!

    Eva /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord