Wat gebeurt er achter café De Pont?

Okee, café De Pont is leuk en ’s zomers valt er veel te beleven in De Tolhuistuin, maar wat gebeurt er eigenlijk in dat lelijke huisje dat ertussenin geklemd ligt?

Reservaat

Wat gebeurt er toch achter die standbeelden en hekken?

Ilovenoord kan een tipje van de sluier oplichten. Het lelijke huisje biedt onderdak aan het Reservaat, een van de kleinste en meest avontuurlijke podia van de stad. Zo is er eens in de maand een nieuwe aflevering van de Oorsprong-serie, een niche-initiatief op het gebied van geïmproviseerde muziek dat zich al twee jaar min of meer onopgemerkt in Amsterdam-Noord afspeelt.

Aanstaande maandag bijvoorbeeld zullen Maraatsj, Ab Baars, Ig Henneman, Jasper Stadhouders, Andrea Gabriele Hackl en Jose Rodrigues Gomes een set spelen.

Met name het jonge talent Jasper Stadhouders is voor de liefhebbers van geïmproviseerde muziek een naam om te onthouden. Hij schuwt geen enkel middel om zijn instrument tot klinken te brengen, tot bonus- en strippenkaarten aan toe,  zoals in de foto van zijn arsenaal hierboven te zien is.

OORSPRONG curators series
www.myspace.com/oorsprong
28 februari, 20.00 – 23.30 uur

RESERVAAT
Buiksloterweg 5 A-B
1031 CC Amsterdam

Reacties


4 Comments on this post

 1. goede tip, ga zeker eens kijken. Over smaak valt te twisten blijkbaar, ik vind dat huisje namelijk helemaal niet lelijk maar een onverpest en mooi voorbeeld van functionele architectuur rond jaren 40.

  Michiel /
 2. Als voorbeeld misschien mooi, maar als architectuur vooral functioneel, naar mijn bescheiden mening. Of het echt zo onverpest is moet je binnen maar eens zelf beoordelen, als je de gaten gezien hebt die er in de (draag?)muur gezaagd zijn.

  Ben jij overigens dezelfde Michiel die mij de tip over Primus in de Effenaar aan de hand gedaan heeft?

  Wim /
 3. Ha nou van buiten vind ik het wel een mooi gebouwtje, zal binnen eens gaan kijken. Staat wel grappig midden in het gebied waar er de komende tijd zoveel gaat gebeuren, ben benieuwd of het er over vijf jaar nog staat!
  Zelfde Michiel, das toevallig! Noord en Primus gaan goed samen 😉

  Michiel /
 4. Lelijk huisje????!!!!! Het is zowat de mooiste plek in Noord, vind ik al jaren droomplek om in te wonen (-:

  Brigitte /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord