antikraak meubels aan de meeuwenlaan

Op de hoek van de Meeuwenlaan en de Hamerstraat, naast Pand Noord, staat al een tijdje winkelruimte te huur. Een idioot groot TE HUUR bord beslaat de halve gevel. Maar sinds kort staan er in de etalage seventies vazen en ufo lampen. Toch even kijken…

In het pandje zelf staan prachtige retro design meubelen. Ik tref er Manook en zijn moeder. De design meubelhandel is een uit de hand gelopen hobby van Manook en zijn vader. Ze zitten steeds op een andere plek in de stad. Altijd antikraak zodat de huur laag blijft. Hij verhuist zo vaak dat hij de zaak geen naam geeft. “Als het moet noem het dan maar Used Again“.

Eigenlijk wil hij een horeca zaakje beginnen. Deze locatie leent zich er eigenlijk wel voor, constateren we. De ruimte is groot genoeg voor meubelzaak en koffiecorner. Daarbij is  er veel te weinig leuke horeca in de buurt en voor de deur is plek voor een klein terrasje. Moeder werpt zich meteen op als taarten bakster.

Enthousiaste ondernemers, mensen in Noord die snakken naar mooie spullen en koffie plekken…. wie weet… We houden het in de gaten. De coole tafels en stoelen hebben ze in iedergeval al..

Reacties


3 Comments on this post

  1. Wat een leuk verhaal! Ik ga zeker even kijken.

    vliegenbos /
  2. Ik heb hier gisteren gekeken maar de tweedehands spullen zijn er niet meer. Alleen maar hele on-retro meubels en stoelen. Enig idee of ze verhuist zijn?

    Serena /
  3. Verhuisd zijn ze iig. Nu zit er al weer een hele tijd Tapos (horeca) meubels. Niet bepaald Retro, wel heel aardig en zeker niet duur!

    Mick /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord