De Meeuwenlaan

Ik kwam van buiten de stad en woonde eerst aan de rand van de Jordaan. Iedereen die dat hoort denkt meteen: ‘leuk’. Maar ik vond dat de mensen daar veel te dicht op elkaar woonden. Te snel last van elkaar hadden ook. Twee jaar geleden konden we hier voor niet al te veel geld iets kopen, aan de Meeuwenlaan. Er moest vreselijk veel aan gebeuren, maar we werken allebei in de film – we doen er productiewerk – dus we zijn gelukkig best handig. Toen ik ging verhuizen kwam de buurman in de Jordaan meteen klagen over houten plankjes die ik op straat had gezet voor het grof vuil. Hier waren we in het begin bezig met slopen en lag er ook van alles voor de deur. Een Marokkaanse buurvrouw zag ons bezig en zei er wat van. Ik verstond het niet meteen dus ik zei alvast: ‘Het spijt me.’ Maar wat ze zei was: ‘Mag mijn man jullie misschien helpen?’ Ik was helemaal verrast. Dan voel je je meteen welkom. De Meeuwenlaan is voor mij nieuw, maar niet helemaal: mijn oma is nu 93, tachtig jaar geleden woonde zij ook aan de Meeuwenlaan.

‘Mijn buurt, mijn leven’ maakt onderdeel uit van de wijkaanpak Vogelbuurt/IJplein en wordt mogelijk gemaakt door Woningstichting Eigen Haard, Stichting Dela Fonds en Amsterdams Fonds voor de Kunst. Zie ook http://www.museumamsterdamnoord.nl

Reacties


ilovenoord