Engel met tatoeages

“In een rommelige gang van een appartement aan de Fazantenweg sta ik op donderdagochtend ineens oog in oog met de eerlijke vinder van mijn werktas. Mijn engel is een jonge vrouw met vlassig blond haar, armen vol tatoeages en de resten van een blauw oog. “Ik hoop dat alles er nog in zit”, zegt ze met lichtelijk rauwe stem. Ondertussen houdt ze met één hand de voordeur dicht, want haar pitbull wil de bezoeker graag ook even begroeten. De vrouw weet nog niet dat ik gisteren een beloning heb uitgeloofd voor het vinden van mijn tas. Als ik haar plotseling vijftig euro in de handen druk, weet ze zich even geen houding te geven. Ze kijkt naar de biljetten in haar hand. “Dat geld kan ik goed gebruiken”, zegt ze zacht en zelfs de pitbull is even stil.”

Dankzij een blonde engel uit Amsterdam-Noord kreeg ik afgelopen zomer gelukkig mijn werktas weer terug. Bruin leer, veel vakken, een handige schouderband voor tijdens het fietsen. Achttien jaar lang mijn trouwe metgezel bij duizenden interviews. De schouderband heb ik meteen weer laten repareren bij Paul’s op het Buikslotermeerplein. Duurzaam ondernemen avant-la-lettre. Of het nou gaat om een scheur in je spijkerbroek, schoenen met losse zolen óf een werktas: Paul en zijn vrouw fiksen het in een oogwenk en meestal ben je niet meer kwijt dan een paar euro. Meestal zeg ik, want die ene keer hoefde ik helemaal niks af te rekenen. Alsof ie het wist, van die engel…

Paul’s Schoenmakerij & Sleutelservice & Kledingmakerij
Buikslotermeerplein 138

Reacties


2 Comments on this post

  1. Mooi verhaal!
    Ik zie nog de paniek in je ogen toen je vertelde dat je ‘m kwijt was, je tas.

    Peter Smith /
  2. Het blauwe oog verontrust wel… Hoop dat het goed met die meid is afgelopen…

    Chris /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord