Gigantische graffiti muurschildering op Mosveld

Fietsen op dinsdag met je drie-jarige door Noord is altijd leuk. Op Mosveld was er alleen het viskraampje open, maar toch viel er gisteren iets nieuws te zien. Of eigenlijk nog net niet. Ladders, linten, spuitbussen, steigers, en veel graffiti kunstenaars van alle nationaliteiten. Het stond allemaal al klaar voor de start van een mega-gigantisch-grote-graffiti-muurschildering onder en rondom de tunnel van de Johan van Hasseltweg bij Mosveld ….

deze meneer snapt niet waarom ...

Een impressie van de eerste dag:


// update met foto’s

urban art muralism op het Mosveld - maart 2011

urban art muralism op het Mosveld - maart 2011

urban art muralism op het Mosveld - maart 2011

urban art muralism op het Mosveld - maart 2011

urban art muralism op het Mosveld - maart 2011

urban art muralism op het Mosveld - maart 2011

urban art muralism op het Mosveld - maart 2011

Vandaag gaan we zeker even kijken hoe het vordert. De planning is dat het op zondag helemaal klaar is. Deze schildering wordt gemaakt in het kader van de Buurtwinkels Tentoonstelling die a.s. vrijdag opent in een dependance van het Amsterdam Museum in van der Pekstraat 2.

Ondertussen kunnen we alleen maar genieten. Noord staat nu wel echt op de graffiti kaart!  Nadat buurtcentrum de Valk al helemaal onder handen was genomen, wordt nu het lelijke viaductje van Mosveld toonbeeld van de scene.

// wie maakt het? check: http://www.urban-art-muralism.com/

URBAN ART MURALISM AMSTERDAM

A group of 36 Urban Artists coming from six European countries – Netherlands, Denmark, Germany, Italy, France and Austria – will take part in the European Art Exchange Project “SH(OUT)!!!” from 18.03.11 to 27.03.11 in Amsterdam.

The main activities include several huge mural paintings in Amsterdam, two group exhibitions in the Gallery DIY and in the Dokhuis Gallery as well as a common art workshop with local young people.

Nowadays Urban Art has worldwide acceptance as a young art form. Urban Artists form and transform public spaces and present their work, free of charge, throughout the cities. The event gives respect and pays tribute to art from the streets and makes this art form more accessible to a broader audience through various live painting activities in the city, two innovative group exhibitions and workshops.

Wel doodzonde dat toch het oude Albert Heijn pandje al jaren zo aan zijn lot is overgelaten, dat sloop de enige optie is.
Dat is wel iets waar we niet zo blij van worden ….

Reacties


ilovenoord