huilende bomen in het Volewijcksepark

Aan de bruggen over de Nieuwe Leeuwarderweg wordt de laatste hand gelegd. Dan zal het ruige Volewijkseparkje worden ingelijft bij het heringerichte gedeelte aan de oost kant. Een enorme hoeveelheid bomen (sommige echt groot) zijn gemerkt met oranje stippen. Zij  moeten plaats gaan maken voor een nieuw soort park. Rommelig niemandsland wordt stadspark met evenementenveld. 

Ik ben meestal voor verandering en ontwikkeling in Noord, maar nu gaat er toch echt wat verloren. Want hoe leuk het nieuwe gedeelte ook is ingericht, het laat niet veel aan de verbeelding over. Handig voor skaters en leuk voor wegdekkunstenaars, maar je kan er geen hutten bouwen of geheimen ontdekken in rommelige struiken, want die zijn er niet meer. 

volewijkse park oost: leuk voor wegdekkunstenaars

fazant houdt van rommelig

Neem dan het vergeten stuk aan de west kant van de weg. Een halfuurtje wandelen levert altijd bijzondere ontmoetingen op. Vanochtend welgeteld drie konijnen, twee spechten, acht gaaien, een troepje vinken, een broedende eend, een zonnebadende aalsgolver en een stel fazanten. Dit naast de gewonere gaaiachtige, halsbandparkieten, meesjes, koeten, dikke duiven etc etc.

Daarbij een grasveld in de zon en aan het water. Plek om te voetballen en te bouwen wat je wilt.  Eén grote natuurspeeltuin, waar ze in stadsdeel Westerpark jaloers op zouden zijn. Kunnen we die bomen niet gewoon laten staan?

perfect om hutten te bouwen

Reacties


5 Comments on this post

 1. Ja ik vind het ook zonde! Ze hebben ook al het kerstbomenbos weggehaald aan de overkant :(.

  E Schoemaker /
 2. – Van hutten bouwen worden de kleertjes van de kinderen alleen maar vies..-

  Echt jammer, de vervlakking van het park!

  Jorrit /
 3. Jojanneke maakt zich ook zorgen en ze vindt een evenemententerrein vlak naast een snelweg niet echt fijn.

  bram de waard /
 4. Zonder bij de pakken neer te gaan zitten, ik denk graag in mogelijkheden … is er een actiegroep in Noord om dit soort natuur parels te beschermen? Of is dat station allang gepasseerd? Ik kom uit Zuid, maar fiets regelmatig langs dit stukje wildernis. Wie zit er te wachten op nog meer gecultiveerd park? De andere 2 parken zijn dat al, dus mooi om kinderen en andere bezoekers ook deze kant van de natuur te laten zien: de natuur lekker zijn gang laten gaan. Kost ook geen geld; gratis en voor niks.

  Sanne Bredt /
 5. Jarenlang zijn mensen geinformeerd over het Noorderpark. Deze website weet misschien nog niet dat er een groot plan is voor het park en dat er daardoor ook een paar bomen moeten sneuvelen. Maar er komen zoveel bomen voor terug! Drie parkdelen worden één groot park als het meezit! Maar dan moeten we niet teveel zeuren. Dan moeten we meedenken en ervoor zorgen dat de bezuinigingen van de overheid niet op dit park terecht komen.

  Chris de Wild Propitius /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord