Intercultureel in Tuindorp Oostzaan: zo kan het ook

Ik ben gek op verhalen. Verhalen van ver en dichtbij, van jong en oud, van echte mensen. Vanmorgen was ik op bezoek bij de interculturele ontmoetingsochtend in buurthuis de Evenaar in Tuindorp Oostzaan. Vrijwilligster Aartje Klein ontvangt daar al jaren vrouwen uit alle windstreken. Vanaf half tien druppelen we binnen: Zes Nederlandse vrouwen, één Tunesische, een Deense, een Kroatische, een Turkse, een vrouw uit Hong Kong, een uit Zimbabwe en een Colombiaanse. Kroatische Janja heeft zelfgebakken cake meegenomen, want ze is pas jarig geweest.  In de loop van de ochtend komen er nog wat vrouwen bij. Iedereen wordt hartelijk begroet.

Deze ochtend heeft iedereen jeugdfoto’s meegenomen. De foto’s gaan rond en er worden verhalen bij verteld. Verhalen over een huwelijksfeest en Tunesië met zeven trouwjurken, over  instortende bedden tijdens de eerste huwelijksnacht, over hondenkarren en verdwenen boerderijen, over opgroeien in Rhodesië  en vluchten uit Zimbabwe, over de eerste ervaringen als verpleegkundige in de Nederlandse psychiatrie in de jaren vijftig. Over oma’s en opoes, ouders en kinderen. In een uur tijd gingen er zoveel foto’s en verhalen over tafel. Het was heerlijk om hierbij aanwezig te zijn en van de verhalen te genieten.

Ik heb de vrouwen van harte uitgenodigd om eens te komen vertellen en luisteren bij Het Hart op de Tong in het Zonnehuis. Klik hier voor een impressie van 27 maart. De eerstvolgende keer is 10 april van 14 – 16.00 uur! En niet van 16 – 19.00 uur, zoals per ongeluk in de flyer is terechtgekomen.

Buurthuis de Evenaar TOZ

Reacties


ilovenoord