King

Aan mijn tijd als vegetariër kwam een einde door het verlangen naar een van Dobbenkroket met mosterd. Soms wil een mens namelijk iets vets eten. Het is niet anders. Zeker als dat mens de uren daarvoor heeft doorgebracht met wat gezellige mensen, wat bier en misschien zelfs wel wat dansmuziek, net zijn of haar nachtelijke pont miste en daardoor kleumend, lichtbedwelmd en met piepende oren een kwartier naar de overkant (thuis!) heeft zitten staren terwijl ondertussen het besef begint te groeien dat de vogels al beginnen te kwetteren en de nacht dus niet heel lang meer zal duren, dan, vooral dán, wil een mens iets vets eten.

Gelukkig biedt Youssef van cafetaria King in zo’n situatie uitkomst. Halverwege de van der Pekstraat frituurt hij tot diep in de nacht (maar ook overdag) patat, frikadellen en hamburgers. Zijn satésaus is heerlijk (en wordt geserveerd tússen in plaats van óp de friet: jum!), net als zijn kaassoufées met pittige saus. En zonder blikken of blozen bereidt hij mijn favoriete ik-schaam-me-dood-bestelling (in casu: broodje frikandel met mayonaise).

Achter het snackbargedeelte van King zit een klein barretje waar het aller-allerlaatste biertje van de avond gedronken kan worden. Het biertje voor het slapen gaan, of het biertje tijdens het wachten op de friet. Of een kopje koffie, dat kan ook. In alle gevallen is het ook vooral een goede plek voor een gezellig praatje.

Youssef is, net als ik, nieuw in Noord. Zijn zaak is open sinds september. Op zijn deur prijkt trots een ilovenoord-sticker. Dat zegt eigenlijk genoeg, wat mij betreft.

Reacties


ilovenoord