Landmarkt in Noord opent zijn deuren

Vol verwachting volg ik  de transformatie in Schellingwoude van tuincentrumkas, naar super versmarkt. Vanaf 7 april is het dan eindelijk zo ver. De Landmarkt opent zijn deuren.

Landmarkt from Wim de Jong on Vimeo.

En opent meteen behoorlijk. Zeven dagen per week kan je er terecht voor vers voedsel van eigen (nabije) bodem. En dat van 8 uur in de ochtend tot 20 uur in de avond. De openingstijden alleen al maken me blij. Maar het hele concept van voedsel direct kopen van de mensen die het maken, spreekt aan. En waar anders dan in Noord! Alhoewel ik een hoop toeristen van over de stadsdeelgrenzen heen verwacht, mocht dit een succes worden (en dat wens ik ze van harte toe!).

Naast markt hebben we er ook meteen een nieuw restaurant bij. Een goede gelegenheid om te gaan kijken en proeven lijkt 9 april: een feestelijke opening. Wij zijn erbij!

Op 9 april is een feestelijke opening waarop iedereen welkom is: Proeven van Landmarkt heet het en dat betekent dat alles geproefd kan worden. Binnen bij de verskramen kan er geproefd worden en buiten komen allemaal standjes te staan waarbij onze leveranciers hun producten klaar maken. Er is een bbq met vlees van onze slager, de bakker laat proeven van heerlijke hartige taarten, er wordt vis gerookt, enzovoort. Dit duurt tot een uur of zes. En iedereen is welkom!

Vanaf 7 april is Landmarkt aan de Schellingwouderdijk 339  geopend: van maandag t/m zaterdag van 08.00 tot 20.00 uur, zondag van 12.00 tot 20.00 uur. Het restaurant is dagelijks open van 08.00 tot 22.00 uur.

Reacties


5 Comments on this post

 1. Mag ik een kritische opmerking maken tussen alle feestvreugde door? Landmarkt kwam afgelopen zaterdag op mij over als een opgeleukte Albert Heijn. De streekproducten waren verstopt tussen de grote supermarktstellingen met allemaal grote (niet duurzame of streekgebonden) merken en bakken met aardbeien uit Etten Leur (streek?). Wat jammer! Ik had er hoge verwachtingen van. Enige kans dat Landmarkt wat meer Marqt/Noordermarkt/Nieuwmarkt/Boerenmarkt-op-zaterdag-op-Buik’plein wordt? Misschien dat ik er dan toch nog een keertje ga kijken.

  Ymkje /
 2. Ymkje heeft wel een beetje gelijk. Te veel voorgepakte waren op lange stellingen. Maar de hoogtepunten moeten ook genoemd: de bakker met prachtig brood, croissants en pain au chocola, die je bij een kopje koffie kan nuttigen. En dan de afdeling vis en zeeschelpdieren. Aantrekkelijk geëtaleerd, met de zalmen, kreeften, oesters en tientallen vissoorten waarvan ik de namen niet onthouden kan. Groenten ook heel aantrekkelijk, als je ervan houdt. “Het vlees” is nog niet open, maar belooft veel.
  Ik vond het net een overdekte markt, zoals in Athene, mijn favoriete markt. De eetbare natuur aantrekkelijk aangeboden. En het parkeren gaat bij de Landmarkt ook heel soepel.
  Ik wens de ondernemers veel succes!
  Henk Ras,
  Museum De Noord,
  hjcras@gmail.com

  Henk Ras /
 3. Ik snap Ymkes kritiek ook wel, maar je moet realistisch zijn: als er alleen streekproducten liggen kan je er geen levensvatbare supermarkt van maken. Als mensen de hele tijd van de ene winkel naar de ander moeten komt er geen hond. Dus: om one-stop-shop te zijn is het assortiment verbreed. Ik vind dat een goede zaak, en langzamerhand kunnen ze de merk-artikelen gaan vervangen. Geef het tijd!

  Chris /
 4. Dat van die streekgebonden producten valt tegen. Het eerste waar ik tegenaan liep waren sperzieboontjes uit Kenia. Een beetje uit de regio, pardon, uit de richting?

  Leo /
 5. Ik heb onlangs schapekaas gekocht in de landmarkt. Een kaasje uit Waterland. Het was echt erg lekker. Ik hoop dat er meer en meer lokale producten te koop zullen worden aangeboden daar.

  Suzan /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord