Luisteren naar de Meiden van de Meeuw – wandelen door Vogelbuurt/IJplein

De Meiden van de Meeuw

update! // Zondag  17 april brengen we deze geluidswandeling nogmaals.  Start om 14.00 én om 16.00

Zondag 20 maart om 14.00 uur organiseert Soundtrackcity de geluidswandeling De Meiden van de Meeuw van Nienke Rooijakkers en Evelien van den Broek. Tijdens de geluidswandeling wordt een speciaal ontworpen soundtrack beluisterd, die een rechtstreekse relatie heeft met het gebied waar de wandelaar doorheen loopt. Doel is om de stad eens op een andere manier te bekijken en vooral te beluisteren.

Luisteren naar de Meiden van de Meeuw

Elke woensdagmiddag is er meidenclub bij buurtcentrum De Meeuw. De meiden treden in deze geluidswandeling op als mini-verslaggevers van hun eigen leven. Dromen, bespiegelingen en praktische levenslessen volgen elkaar op terwijl je de buurt wordt rondgeleid. Een docu-soundscape over een arbeiderswijk met geschiedenis – waar het leven niet altijd van een leien dakje gaat, maar waar de veerkracht enorm is.

“Hier komen mensen naar toe als ze naar de stad toe willen. Dan wachten ze op de pont. Dat is zeg maar een bootje waarmee je kan overvaren. Daar kan je gewoon opstappen en dan vaar je naar de overkant toe”

De wandeling wordt ingeleid door Renate Zentschnig, artistiek leider van Soundtrackcity. Zij zal een toelichting geven op de wandeling en iets vertellen over de kracht van geluidswandelen en de mogelijkheden die het biedt om verhalen in de stad hoorbaar te maken. Aansluitend gaan de deelnemers gezamenlijk de route wandelen onder begeleiding van de speciaal daarvoor gemaakte soundtrack. De wandeling duurt ongeveer 60 minuten.

Deze wandeling duurt circa 60 minuten. Op de kaart is precies te zien welke route de wandeling volgt. Je kunt de routekaart uitprinten voor onderweg of om je vooraf te oriënteren.

Boek
Na de wandeling is het boek Soundtrackcity met korting verkrijgbaar. Een full-color overzicht van 8 wandelingen incl een DVD met alle soundtracks voor 16,- ipv. 17,50.

neem je ipod mee!

Praktische informatie

update! // Zondag  17 april brengen we deze geluidswandeling nogmaals.  Start om 14.00 én om 16.00

Zondag 20 maart, Inloop 13.45
Start wandeling: 14:00
Locatie: Al Ponte – Caffè Italiano, Meeuwenlaan 2 (IJplein), 1021 HR Amsterdam
Introductie & Wandeling: € 7,– kinderen tot 16 jr. € 5,–
Reserveren op info@soundtrackcity.nl
Niet vergeten: legitimatiebewijs óf 50 euro borg voor het lenen van de mp3-speler.

Reacties


ilovenoord