Nieuw Dakota presents Apopcalypse Now

Nieuw Dakota presents Apopcalypse Now, a thematic curated show of works from the international collection of Hugo and Carla Brown.

// OPENING MARCH 27 2011, 4 pm

Apopcalypse Now

  • 27 MAART – 1 MEI

Werk uit de collectie van Hugo & Carla Brown. De tentoonstelling is samengesteld door Ken Pratt.

Nieuw Dakota presenteert Apopcalypse Now, een thematisch samengestelde tentoonstelling van kunstwerken uit de Internationale collectie van Hugo en Carla Brown. Met een werk van Andy Warhol uit 1981 uit deze collectie als uitgangspunt, onderzoekt de tentoonstelling hoe hedendaagse kunstenaars bepaalde – soms donkere en verontrustende – ideeën en benaderingen aan de orde stellen die voor het eerst voortkwamen uit de Pop Art en die bewust of intuïtief deel uitmaken van deze specifieke collectie.

Jemima Brown. Jimi D from the Facebook Friends series. 2010. Ink an pencil on paper. Courtesy of the artist and Ersatz. Collection Hugo & Carla Brown.

Met werk van o.a.:  James Aldridge, Charles Avery, Hernan Bas, Norbert Bisky, Dirk Braeckman, Jemima Brown, Marc Bijl, Matt Collishaw, Anton Corbijn, Iris Van Dongen, Tim Eitel, Martin Eder, Laura Ford, Cyprien Gaillard, Anthony Goicolea, Kevin Francis Grey, David Haines, Alex Hudson, Keith Haring, Thomas Hirschorn, Josepha de Jong, Michael Kirkham, David LaChapelle, Edward Lipski, Raquel Maulwurf, Dawn Mellor, Julian Opie, Ronald Ophuis, Elizabeth Peyton, Angie Reed, Boo Ritson, Dennis Rudolph, Christian Schoeler, Carolein Smit, Pär Strömberg, Mark Tichner, Billy Sullivan, Anne Wenzel, Lucy Wood.

Reacties


ilovenoord