Win het boekje van de eerste stadsdeeldichter!

“Dit is het stadsdeel voor poëten”. Met die laatste woorden van haar laatste gedicht heeft  Adri Slomp donderdag 10 maart afscheid genomen als eerste stadsdeeldichter. De ganzenveer heeft ze overgedragen aan haar opvolger Ibrahim Selman. Adri’s talenten als liedjesschrijver ken ik al lang. Ik heb sinds jaar en dag het voorrecht om samen met haar te werken aan de afscheidsmusical van basisschool Het Wespennest en de mooiste liedjes zijn altijd van de hand van Adri. Dat ze ook prachtige en soms ontroerende gedichten kan schrijven, weet ik pas een tijdje. Gelukkig zijn Adri’s mooiste gedichten over Amsterdam-Noord nu gebundeld in ‘Berichten van de overkant’.

Het stadsdeel heeft tien exemplaren van de dichtbundel beschikbaar gesteld voor de bezoekers van ilovenoord.nl. De gelukkigen die een boekje hebben bemachtigd, zijn: Joke, Marcia, Nadine, Ilse, Gabriëlle, Pascale, Wilma, Fabiënne, Marie-José en Rinske.

Als voorproefje een van de gedichten die in het boekje staan:

de overkant

vroeger aan de overkant

wist ik niet van deze zijde

de gindse oever heette noord

misprijzend uitgesproken woord

geheime klank in kinderoren

zij die er wonen al verloren

afgesneden van de stad

plek waar je niets te zoeken had

de overkant heeft mij gevonden

mij in een onbewaakt moment

over het water heen getrokken

mijn blik voor altijd omgewend

en leerde mij de eenvoud kennen

van kleine harten grote monden

van stadsgewoel en platteland

de vrijheid heeft mij vastgebonden

ik ben voorgoed van deze kant

adri slomp

dec 2006

Reacties


ilovenoord