Eten in Noord – Wine en dine in Holysloot

Nog net binnen de grenzen van Noord ligt Holysloot. Zeker een plek waar je blij van wordt. Naast het pontje en de fluisterbootjes die je kan huren, heeft Holysloot ook nog een erg goed restaurant: het Schoolhuis. Een kleine eetgelegenheid in het vroegere woonhuis van de dorpsmeester. Die dorpsmeester had het prima voor elkaar volgens mij. Prachtig pandje met mooi uitzicht over de weilanden. Zomers kan het terras dan ook behoorlijk vol zijn. In het zonnige seizoen is het natuurlijk een heerlijk fietsdoel. Maar ook een winters autoritje door donker Waterland is  leuk. En het eten in het Schoolhuis is zeker een tochtje waard.

marcia & nicole

 

Dag lieverd,

Was weer een goede avond samen. Lekker bordje, lekker glaasje en een goed gesprek over de liefde in al zijn vormen. Wat wil je nog meer. Vond het tochtje er naar toe ook al leuk. Door het donkere Waterland rijden tegen het lichtjesdecor van de stad in de verte. Wat een bochtige weggetjes zijn dat eigenlijk, en smal. Maar we kwamen geen tegenliggers tegen. Helemaal niemand te zien eigenlijk. Wel een boel zwanen gezien, in de schijnwerpers gezet door de koplampen.

Was blij dat ik niet reed, want de huiswijn smaakte me veel te goed. En het eten ook. Verzorgd en veel smaak. Ze hebben een leuke kaart. Italiaansig.  Maar ook lokale producten (altijd sympathiek). Opvallend lekker waren de vegetarische voorgerechtjes en de zelfgemaakte wildzwijn worst. Wild zwijn zie je natuurlijk niet vaak lopen in het Waterland, maar worst ervan maken kunnen ze wel.
Was wel melig op je bord gelegd, zo’n worst met twee kersen tomaatjes ernaast. Gelukkig zijn wij in het geheel niet giechelig aangelegd, toch?? Ik wil er in de zomer nog een keer naartoe. Buiten eten op hun terras aan het water. En dan zet ik je echt op de fiets! Liefs Marcia 

 

Ha Marcia,

Ik zag vanochtend pas hoe diep we in de modder hadden gestaan met de auto. M’n laarzen zaten tot de enkels onder. Wat dat betreft was het goed dat er bijna niemand was in het restaurant! 😉

Bijgevoegd de foto die ik heb getracht te maken van mijn heerlijke bordje varkenswang (inderdaad superzacht) en de everzwijnworst. De wijn en de creme brule waren ook top. Nog wel iets te zeiken: de (overigens heerlijke) muziek was random, dus hetzelfde liedje kwam drie keer voorbij en er stond een apparaat (bleek de slagroommachine te zijn) continu ergerlijk te zoemen. Verder heb ik wederom genoten van onze gesprekken. Wat zijn mannen toch een onuitputtelijke bron van inspiratie! Liefs Nicole

worst met ballen...

http://www.schoolhuisholysloot.nl/Eetlokaal/Home.html

Reacties


2 Comments on this post

  1. leuk dat er nog meer mensen komen,ik heb dat geloof ik al eens als tip vermeld want het is leuk somewhere in the middle of nowhere.her word tijd dat ik er weer eens heen ga met een andere vriendin,ik wil ze gewoon verrassen met een fijne lokatie.gr.josien

    josien /
  2. weet trouwens nog een fijne lokatie,namelijk theehuis het Einde in Zuiderwoude het is ook echt het einde met alles zelf gemaakt,alleen je moet wel naar de site voor de openings tijden want die weet ik niet meer uit mn hoofd. josien

    josien /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord