Wormenjacht in hartje Noord

Weet je waar ik ongelooflijk blij van word? Het lijkt onwaarschijnlijk want het kan bijna overal en het kost helemaal niets. Sterker nog: ik word ervoor betaald. Enkele keren per week ga ik met groepjes kinderen naar buiten om van de natuur te genieten. In Noord zijn overal stukjes natuur. Echte parken zoals het Noorderpark en het Vliegenbos, maar ook kleinere stukken groen, zoals deze strook langs de ringweg. Er is geen verkeer – behalve dat wat hoog boven ons voorbijraast – dus de kinderen kunnen vrijuit rennen en zoeken. Vanmiddag gingen we op regenwormenjacht.

Het was koud, de wormen zaten diep, dus er moest flink op de grond gestampt en gegraven worden. Maar wat een vreugde als daar dan ineens zo’n bewegend sliertje kronkelt! “Het is net een dolfijn!” zei een jongetje drie keer, daarbij een golvende beweging met zijn hand makend. Een ander jongetje was diep bedroefd, omdat hij maar geen worm kon vinden. Zijn klasgenoot hielp hem daar wel even bij. Uiteindelijk gingen alle kinderen terug naar het lokaal met een doosje met minstens een worm erin. Of twaalf pissebedden. Pissebedden die over de tafel kruipen, daarvan moest iedereen toch wel even gillen!

Alle beestjes werden in loeppotjes gedaan, nauwkeurig bestudeerd en nagetekend of beschreven. Natuurlijk werden daarna de beestjes weer vrijgelaten. En juf ging weer eens fluitend naar huis, na zo’n vrolijke les.

Dijkmanshuizenstraat

Reacties


ilovenoord