30 april: Engels popgeweld op de sluis

Mijn Koninginnedag eindigt altijd dansend in de zon bij ’t Sluisje. Met het terras en de hele dijk stampvol feestvierders, een luchtkasteel voor de kleintjes en vooral geweldige live muziek vanaf het podium op de sluis. Op 30 april spelen daar elk jaar de leerlingen van de muziekschool van het Engelse eiland Wight. Van de fenomenale uithalen van Freddy Mercury tot het zoete stemgeluid van Adele: deze muzikale talenten beheersen het hele scala van de popmuziek. De twaalf jonge Engelsen spelen vanaf 16.00 uur tot ver na zonsondergang, in wisselende samenstelling – dit jaar slechts een uurtje onderbroken door de mannen van de lokale nederrockband De Verwarring. Of je nou eerst naar ‘de stad’ gaat of warm draait op de ilovenoord-pont: het Engelse popgeweld is de ideale afsluiter voor een geslaagde Koninginnedag.

Goed om te weten is dat de Engelse poptalenten ook nog te bewonderen zijn in Monnickendam (27 april), bij DRC in Durgerdam (28 april) én in café ’t Blaauwhooft op het Hendrik Jonkerplein (29 april).

popgeweld bij t sluisje

Reacties


ilovenoord