Bloemen, bloemen…ook op het Buikslotermeerplein

De lente is niet meer te stuiten en gedroeg zich deze week zelfs als zomer. Gevolg: alles bloeit in een razend tempo. Exit narcis en crocus (nauwelijks gezien..), kort intermezzo van kers en ander fruit. En de late lentebloeier komen nu al  het podium op. Van mij mag het. Hoe meer bloemen hoe beter, toch?

De mooiste verzameling bloeiers bij elkaar, vindt je op de markt van het Buikslotermeerplein. Elke vrijdag en zaterdag.  Zodra de temperatuur een beetje aangenaam wordt staat daar de familie Jonkman met hun prachtige planten en maken ze me helemaal blij.  Je eigen plantjes uit zaad opkweken is leuk, maar ze bloeiend en wel kopen?… heerlijk!

De Jonkmannen nemen altijd een enorme hoeveelheid planten en kruiden mee. Als je er naar kijkt weet je hoe je tuin (of balcon) er uit hoort te zien. Kiezen is bijna onmogelijk. Kopen soms ook, vanwege de drukte. Maar kijken, en je laten betoveren door de mooiste kleurtjes… dat kan altijd. (Behalve deze zaterdag. Dan staat iedereen te grooven op de IloveNoord-pont en de NDSM. See you there!)

Tuintip voor de bloementuin:

Ga niet als een idioot naar de Intratuin om je auto vol te laden met honderd planten, om je tuin als een soort ‘tvtuin-make-over’ in één keer opnieuw in te richten. Plantenverkopers doen in de regel in bloeiende planten. Als je alles in 1 x koopt, koop je planten die allemaal tegelijk bloeien.  Dus beter: koop elke maand één of twee vaste planten, die precies bij jou, je tuin en het seizoen passen. Zo zorg je dat je tuin planten heeft die het hele jaar door bloemen laten zien, en heb jij elke maand een kijk-al-die-fantastische-bloemen- nou- uitstapje…

mijn favoriet: de muurbloem. bloeit van maart tot oktober!

Reacties


2 Comments on this post

  1. De JonkMANnen zijn erg prettige lui, soms doe ik grote bestellingen bij ze: 25 lavendelplantjes of 40 ezelsoor. Altijd in perfecte staat, en belangrijker: geen kasplantjes. Kweek van de eigen grond en daardoor duurzaam. Op een gegeven moment ging ik daarom ook niet meer naar Bert Pols. Jonkman was echt beter…

    Chris /
  2. Oeps! Gecorrigeerd. Dank oplettende lezer.

    marcia /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord