Fiction Factory bouwt hoofdkantoor Red Bull

Deze week wordt het nieuwe hoofdkantoor van Red Bull Nederland opgeleverd. Het staat op het NDSM-terrein, tegenover het gebouw van MTV. Op deze plek stond voorheen de smederij van de scheepswerf. Eind vorige eeuw brandde die af. Het enige wat nog over is van het oude gebouw zijn de metalen spanten, de rest van de loodsen is opnieuw opgetrokken. In de loodsen wordt hard gewerkt om de nieuwe bestemming te verwezenlijken. Fiction Factory bouwt aan de publieke ruimte en de unieke kantoren naar een ontwerp van het Canadese architectenbureau Sid Lee.

Bedrijvigheid

Voorheen klonk in de smederij vooral het geluid van metaal. Op dit moment wordt er ook met hout en glas gewerkt Er zijn meer bedrijven aan het werk, maar Fiction Factory bouwt vooral aan de complexere elementen. Dat is hun specialiteit.

De eerste loods van de smederij verandert in een ruimte met een publieke functie. Hier gaat Red Bull gasten ontvangen en entertainen. In de loods bevinden zich onder andere een bar en een vergaderruimte, waarvan de ruimtelijke vormen zich moeilijk laten beschrijven. Foto’s geven een indruk van de facetwerking van de objecten. Alles is speciaal voor deze plek ontworpen en van tevoren zorgvuldig doorgerekend.

In de andere loodsen worden kantoorruimtes opgetrokken die bewerkt zijn met unieke prints die bij het dynamische imago van het stimulerende drankje Red Bull passen. In het hart van de ruimte staat een glazen kamer, die in vorm aansluit bij de puntdaken van de loods.

Sebastiaan Mans, de man die het werk overziet en coördineert, heeft er alle vertrouwen in dat het project op tijd af is.

Vakmensen

De Fiction Factory beschikt over een vaste kern van vakmensen die het werk uitvoeren. Ooit begonnen in de decorbouw, heeft het bedrijf een steeds grotere deskundigheid opgebouwd in het ontwerpen en uitvoeren van complexe, driedimensionale projecten. Anderhalf jaar geleden betrokken ze hun zelf ontworpen pand aan de Backupstraat, zie ook: nieuwbouw Fiction Factory.
De opdrachtenportefeuille zit meer dan vol en inmiddels wordt ook gewerkt aan een eigen meubellijn.

Foto’s: Sebastiaan Mans en Wilma van den Akker

Reacties


ilovenoord