Grote aanlegsteiger voor ilovenoord pont op NDSM werf

Meer bezoekers, dus een grotere pont, dus ook een nieuwe grote aanlegsteiger. Het klinkt logisch, maar heeft nogal wat voeten in de aarde. Op de NDSM werf wordt nu een nieuwe aanlegsteiger gebouwd waar de evenementenpont tijdens grote evenementen kan aanleggen. De vuurdoop is op Koninginnedag, dan zal de ilovenoord feestpont hier aanmeren.

De nieuwe aanlegsteiger is ‘made to last’ en bevindt zich aan het uiteinde van de historische X helling. De speciale pont kan 1200 mensen in een keer van de Houthaven naar de NDSM werf brengen. In de toekomst wordt het ook mogelijk om met de evenementenpont mensen op te halen vanaf het Centraal Station, maar op Koninginnedag vaart de ilovenoord pont alleen vanaf de Houthaven.

De pont is uitermate geschikt om een feestje op te geven.

De feestelijke ilovenoord pont vaart tussen 14.00 en 20.00 uur elk half uur over het IJ.


Reacties


ilovenoord