Internationale kanomarathon bij De Viking

Kanovereniging De Viking kwam in mijn leven dankzij Maria. Elf jaar lang ging ik met haar mee naar het jaarlijkse schoolkamp in Geijsteren en in Limburg raakte Maria niet uitgepraat over de prestaties van haar dochter, die over de hele wereld met succes meedeed aan internationale kanotoernooien. In het begin maakten we er nog grapjes over – “Kan ze goed roeien?” – en trakteerden we op kano’s (de koeken), maar later kregen we meer ontzag – zeker toen Maria zelf af en toe in zo’n wankel bootje bleek te stappen. Drie jaar geleden maakte een dieptragische gebeurtenis een einde aan Maria’s leven. We waren er allemaal kapot van. Het was indrukwekkend om te zien hoe de hele vereniging meeleefde met het grote verlies van een van hun enthousiaste leden.

Op zaterdag 16 april is De Viking gastheer van de 39ste Waterland Marathon, voor het eerst opgenomen in de serie Classic Marathons van de internationale kanofederatie. Verschillende internationale K1-toppers komen hiervoor speciaal naar Amsterdam-Noord, onder wie ¬†meervoudig wereldkampioen Manuel Busto Fernandez.¬† Start is om 13.00 uur in het Noordhollandsch kanaal (bij de golfbaan); finish omstreeks 14.45 uur bij het witte ophaalbruggetje vlakbij McDonald’s. Een dag later staat het Nederlands Kampioenschap K2-marathon op het programma. Lekker in het zonnetje twee dagen lang kijken naar prachtige topsport;¬†Maria zou er zeker van genoten hebben.

Reacties


ilovenoord