Landmarkt in noord, voor de lekkerbekken?

Landmarkt is nu zo een weekje open. Tijdens de opening wringend met ons karretje tussen alle Volvo V70’s, BMW 3 series en ander goedgeblikte pakezels langs de dijk, vermaakten we ons kostelijk. Kids snaaiden toastjes en gezonde yoghurtjes, sprongen op een springding. Ondertussen doen wij waar we denken goed in te zijn … Keuren, ruiken, proeven .. Is het wat?

springding

springen bij Landmarkt

Heerlijk brood. Maarja wat about mijn vast bakkertje? Lekkere vis van Tel, dat wel. Al is de Nieuwmarkt toch een stukje dichterbij dan deze replica voor ons. Fijn is dan wel weer te horen dat de vaste visman van Mosveld eindelijk een keer binnen mag staan.

replica van vishandel Tel op de Nieuwmarkt

Door de massa vluchten we snel naar het terras buiten, en echt waar hoor, waarempel. Een vlak maagdelijke aarde ligt voor ons. De Moestuin. Bert Pols geest waart er nog steeds rond. Kleine kraampjes met stukjes komkommer en mini-dressinkjes staan te wachten op de keuring. We blijven hier maar even zitten. Kinderen zien modder en mogelijkheden… heerlijk. Een zonnetje, een stukje water, een terras, een stukje maagdelijk land… op Landmarkt!

de geest van Bert Pols

Het is verder dringen bij de kassa’s, die echt heel onhandig zijn. Niet arbo-waardig gekeurdmerkt-labelized. Het personeel hevelt elk product over naar een nieuw karretje onderwijl het gescand wordt. Dat moet anders. Maar wel handig, zo met een karretje zonder muntje de dijk op en naar huis. Of met je station natuurlijk, die heb je wel nodig om er te komen.

met de kar naar de station, en snel, anders ontdooit de inktvis

Tip: ernaast ligt een goeie nieuwe fietsenwinkel!

Reacties


ilovenoord