Legohuis in Zunderdorp

Een jaar ga geleden sta ik op een rommelig bedrijfsterrein naast de velden van HBOK in Zunderdorp ineens op het balkon van een splinternieuw huis.Het huis is in minder dan geen tijd gebouwd bij boer Piet door een vriend van mij die een nieuwe bouwmethode heeft uitgeprobeerd. Het is heel bijzonder om te zien dat de basis van de muren geheel bestaat uit blokken van piepschuim – alsof iemand voor zichzelf een huis heeft gebouwd van lego. Mijn vriend laat zien dat de constructie toch stevig is geworden door de muren te spannen met staaldraad. Het grote voordeel van deze methode, legt hij uit, is dat je alles wat je bouwt makkelijk weer uit elkaar kunt halen en dat je de materialen kunt hergebruiken.Goed voor het milieu dus.

Inmiddels staat in Zunderdorp weer zo’n ‘legohuis’. De initiatiefnemers gaan met hun bedrijf IGLEO in Roosendaal een gebouw neerzetten voor de huisvesting van ZZP’ers en werken aan de ontwikkeling van een milieuvriendelijke studentenwijk. Ook het stadsdeel is ge├»nteresseerd, maar er is helaas nog geen grond beschikbaar voor bijvoorbeeld (tijdelijke) studentenhuizen.

Wie het huis van piepschuim met eigen ogen wil zien, kan dinsdag 19 of vrijdag 22 april (12.00-19.00 uur) een bezoek brengen aan de open dag van IGLEO in Zunderdorp. Graag van tevoren even aanmelden: sven@igleo.com

Reacties


ilovenoord