Meisjes kunnen voetballen!

Ik was stomverbaasd toen mijn jongste dochter mij twee jaar geleden vertelde dat ze wilde gaan voetballen en wel bij HBOK in Zunderdorp. Zelf voetbal ik al meer dan 35 jaar met veel plezier. Als vader van drie dochters had ik echter nooit verwacht ooit nog eens als ouder langs het voetbalveld te staan. Voetballen is geen sport voor meisjes, was mijn vooroordeel. Inmiddels ben ik volledig verknocht geraakt aan het meisjesvoetbal. Het is elke week een genot om die meiden in actie te zien, woensdagmiddag op de training en zaterdagochtend tijdens de wedstrijden. Veel inzet, trucjes, vloeiende combinaties én doelpunten, soms schitterende doelpunten. Het spelplezier druipt er af, vooral dankzij de bezielende leiding van trainer-coach Natasja. Meisjes kunnen voetballen!

Het enige jammere is dat het team van Natasja volgend jaar gesplitst wordt. Sommige meiden gaan door naar een hogere leeftijdscategorie, waardoor ze in beide groepen nog nieuwe spelers zoeken. De D-meiden (8-12 jaar) hebben drie nieuwe spelers nodig, de C-meiden (13+) zoeken zelfs nog zeven nieuwe spelers.

Lijkt het je leuk om ook te gaan voetballen? Geef je dan vóór 21 april op bij Frank, hoofd van de jeugdafdeling van HBOK: frank@kortstravanderwaal.nl of 020 – 637 35 35.

Reacties


ilovenoord