Ot en Sien is dicht

Zondag, terwijl Dirk en Evelien het café leeghaalden, dronken wij onze laatste bel witte wijn bij Ot en Sien. Dirk, de uitbater met het postuur van Anton Geesink en de weemoedige oogopslag van Antonio Banderas, oogde tot op de draad versleten en tegelijk opgelucht. Hij laat niet alleen een prachtige kroeg achter, maar ook eindeloze dossiers over vergunningen, achterstallig onderhoud en andere juridische ellende.

Voor ons, het team van de Tolhuistuin, was Ot en Sien de plek waar we na een dag van hard werken thuis konden komen. Dirk, maar ook Evelien en Irma, stonden er klaar met wijn en een bord barstensvol kipsaté. Aan de bar zat het rijtje vertrouwde koppen van de mannen die overal een mening over hadden, van Ajax tot Benghazi. Aan de tafeltjes zat een mooie mix van Noordbewoners, oud en nieuw, de helft nog zakelijk in gesprek, de andere helft al aardig van de wereld. En er was altijd de muziek. Dirk weet precies welke hits uit de jaren 70 en 80 nog altijd de moeite waard zijn. Hotel California, houdt hij stug vol, blijft de allermooiste. Die kan je drie keer dag voorbij horen komen, al 35 jaar, en vervelen doet hij nooit. En het gekke is, als je The Eagles hoort in Ot en Sien, dan is daar nog iets voor te zeggen ook. Omdat de muziek, de gezichten om je heen, de imposante gestalte van Dirk gebogen over zijn sudoku, de asbakken op tafel, de oude platen aan de muur, de sfeer van gastvrijheid zonder pretentie en zonder genade voor gallemiezerij, de stoeltjes buiten als de zon scheen, de net niet uit de hand lopende verjaardagsfeestjes die er gevierd werden, de loeiende houtkachel op lange winteravonden, de ontdekking dat Amsterdam hier nog Amsterdam was zoals Amsterdam bedoeld is – omdat dat alles bij elkaar ervoor zorgde dat Ot en Sien een kroeg was zoals je ze bijna niet meer vindt. Maar hij stond er, op de kop van de Buiksloterweg. En nu is hij dicht.

Ot en Sien is dicht ... daar worden we NIET blij van ...

Reacties


9 Comments on this post

 1. ik ben geschokt… Wat komt er voor terug?

  manfred harlaar /
 2. Ik ben ook in shock.. 🙁 Hoop wel dat er een leuk kroegje voor terug komt!!

  Willy /
 3. Jammer, waas een leuke tent. Succes in de toekomst.

  eduardo gomez /
 4. Jammer, heb er een paar keer een pilsje gedronken. Een erg leuke tent. Weer een café minder in het toch al horeca-dramatisch gestelde Amsterdam-Noord.

  Pieter de Jong /
 5. Wat een verlies! Was een karakteristieke plek met ouderwetse charme… Zal O&S missen!

  Thomas /
 6. Hoihoi.
  Ik wil de deuren graag open doen hoor!
  Bij wie moet ik zijn?
  Wie heeft de contactgegevens van de eigenaar?

  Lonneke /
 7. Ot & Sien is weer open. Super gezellig!

  Leonna /
 8. Chris, misschien was het verstandiger geweest, voordat jij jouw mening over Dirk op “papier” had gezet, om wat navraag te doen over de ware toedracht rond en de reden van het vertrek van Dirk……….ik ben in ieder geval opgelucht dat hij niet meer in Ot en Sien staat.

  Carla /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord