PICNIC verhuist naar de NDSM werf

De zesde editie van PICNIC vindt dit jaar plaats op de NDSM-werf aan de IJ-oevers van Amsterdam-Noord. PICNIC staat voor innovatieve ideeën ‘for business and society’.

Het driedaagse festival zoekt de grenzen tussen creativiteit, wetenschap, technologie en het bedrijfsleven op om gezamenlijk naar nieuwe oplossingen te zoeken. Deze filosofie past bij de NDSM; op de monumentale scheepswerf rond de broedplaats vindt een wisselwerking tussen creativiteit en zakelijkheid plaats.

Urban Futures

Het thema van PICNIC is dit jaar ‘Urban Futures’. Tijdens het festival worden de deelnemers van PICNIC, de kunstenaars uit de broedplaats en andere creatieve en technologie ondernemers uitgedaagd om op de werf samen te bouwen aan een toekomstige, alternatieve stad. De NDSM is al een vorm van ‘Selfmade City’, met alle uitdagingen van dien. Met een blik op de toekomst wordt er gezocht naar een gezamenlijke identiteit, community building, functionele onderlinge communicatie en duurzame gebiedsontwikkeling. De ‘followers’ van PICNIC zijn alvast begonnen, zoek op twitter.com maar eens naar #PICNIC11

NDSM Werf als inspiratiebron

De NDSM werf is de grootste broedplaats van Nederland met 80 ateliers waar 130 kunstenaars in werken. Op de monumentale scheepswerf vindt culturele en muzikale programmering plaats te midden van de ateliers, bedrijven en historie. De ruige werf is zowel een inspiratiebron voor de kunstenaars in de Broedplaats als bedrijven die zich begeven op het speelveld tussen vormgeving, (nieuwe) media en lifestyle. De ambities van de Stichting NDSM-werf in opdracht van Stadsdeel Noord en Noordwaarts, zijn hoog: behoud van het monumentale karakter, duurzaamheid, dynamiek, inspirerende kruisbestuivingen, alternatieve energie, historische herbeleving, tijdelijke ontwikkeling en hoogstaande culturele programmering staan hoog op de agenda. De komst van PICNIC draagt bij aan deze ambities en de identiteit van dit bijzondere gebied aan de zonnige zijde van de IJ-oevers van Amsterdam Noord.

 • PICNIC vindt plaats van 14 tot 16 september plaats op de NDSM.
 • Kijk voor meer informatie op www.picnicnetwork.org

Reacties


8 Comments on this post

 1. Ik weet het, ik ben een ouwe azijnpisser. Maar ik vind PICNIC voor een subsidieslurper van die omvang schrikbarend duur. Voor een gemiddelde zelfstandigde onbetaalbaar.

  Daarnaast hoor ik over de laatste editie sterk wisselende geluiden, waarbij erg aan het vernieuwende karakter wordt getwijfeld.

  Zou dus leuk zijn als we in Noord en dus ook bij NDSM beyond PICNIC kunnen kijken werken en denken.

  Robodoc weer terug?

  Chris /
  • Chris, we krijgen glasvezel en PICNIC op NDSM in noord, en jij gaat azijnpissen? Tut tut!

   luc / (in reply to Chris)
 2. Wat gaat PICNIC structureel bijdragen aan Amsterdam Noord? Niks. De organisators hebben geen band met Noord, willen hier alleen rondhangen omdat het hip is.

  Kunnen ze net zo goed naar de Bijlmer. :-p

  Chris /
 3. okee, dan mag jij niet mee, lekker puh!

  luc /
 4. https://twitter.com/#!/PICNICfestival is de juiste link op Twitter

  Ik ben benieuwd wat het inhoudt. Ik heb nu nog een open mind, en dat is toch prettiger dan een closed mind…

  wilma /
 5. Enne… ik zie de rode ilovenoord-ballonnen al vliegen!

  wilma /
 6. We zijn trots mee te mogen doen met de IJ-veren tijdens de Picnic dagen!

  HVM /
 7. morgen!

  luc /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord