SPOREN VAN NOORD

Er verandert een hoop in Noord en dat gaat voorlopig nog wel door. Nieuwe huizen, nieuwe mensen, nieuw leven. Wat zie je eigenlijk als je kijkt naar wat er nĂș nog is? Voordat al het oorspronkelijke echt weg is nam ik een kijkje in een aantal typische Noord woningen. Om te ontdekken hoe mensen er wonen en gewoond hebben.


Ik deed dat niet zomaar uit nieuwsgierigheid. Over een paar maanden studeer ik af als interieurarchitect. Een fascinerend vak dat -voor mij- niet alleen gaat over mooie interieurs maken. Het gaat vooral over hoe mensen leven. Dat heeft pas echt mijn interesse! Hoe mensen leven en de sporen die dat nalaat.

Wat ik tegen kwam in de woningen was fantastisch, rijk en waardevol. Inspirerende sporen van wonen, leven en gebruik. En inzicht in de manier waarop mensen hun huis nou echt gebruiken. Met die inspiraties werk ik aan een ontwerp voor de renovatie van een woonblok in de Begoniastraat. In dit ontwerp verwerk ik de vondsten uit mijn onderzoek. Op die manier wil ik iets van het oude Noord terugbrengen in het nieuwe.

Nieuwsgierig geworden naar het eindresultaat? Bezoek de eindexamenexpo eind juni! Als je een uitnodiging wilt ontvangen, mail even naar: contact@mariskamell.nl

P.S. Om deze plannen mooi te kunnen uitwerken en van de scriptie een echt boek te maken is iedere vorm van sponsoring welkom! Steun een bevlogen student – mail voor meer info

Reacties


ilovenoord