Terrassen top 5

Als de dagen langer en de rokjes korter worden,lonkt het terras. Fonkelende glazen, lachende mensen, de betovering van het avondlicht. Gelukkig ligt Amsterdam-Noord aan de zonzijde van het IJ. Langs de hele oever vind je heerlijke terrassen aan het water.

Mijn persoonlijke top 5:

1. Café ’t Sluisje. Met fraai uitzicht over de Nieuwendammerhaven. Grappige mix van buurtbewoners en dorstige passanten uit alle windstreken.

2. Restaurant Wilhelminadok. Zo dicht aan het water dat er soms een schip het terras op vaart, maar dat mag de pret niet drukken. Op zomerse dagen is het er gezellig druk

3. Restaurant-café De IJkantine. Weids uitzicht over het IJ. Mooi om te zien hoe het licht en het water met elkaar flirten – net als de zakenmensen en de studenten.

4. Café De Pont. Zonnige tussenstop op weg naar de stad of juist om het thuiskomen in Noord te vieren. Alleen het eten moet echt beter kunnen. Ideale plek voor een tapasbar!

5. Restaurant Stork. Heeft alles in zich om  zich deze zomer te ontwikkelen tot een populaire ‘hang-out’, zeker omdat het pal naast het hoofdkwartier van ilovenoord ligt.

Proost!

Reacties


10 Comments on this post

 1. Met de speelweide, het kampvuur (en de langste zon-uren) van het Noorderlicht (NDSM) maak je het lijstje compleet 🙂

  Bas /
 2. Ja zeker: Noorderlicht kan niet onvermeld blijven, is persoonlijk zelfs mijn favoriet. En bij echt goed zomerweer het achterdek van Pollux!

  Thomas /
 3. Ik geloof je meteen, ga ik zeker checken!

  jeroen kleijne /
 4. Noorderlicht …
  Zeker weten !!!

  berta /
 5. Op het terras van het Wilhelminadok zit je wel subliem, maar de bediening is om te janken. Je moet ellelang wachten totdat je bediend wordt of je zit aan een tafel die niet in hun systeem voorkomt en dan nemen ze de bediening wel na lang wachten op, maar krijg je je bestelling niet, echt dramatisch gesteld daar, jammer!

  Marielle /
 6. bij het Dok gewoon naar binnen lopen en zelf halen bij de bar, dat werkt het snelste (uit ervaring)!

  luc /
 7. Dit lijstje incl.Noorderlicht heeft 100% mijn goedkeuring,dus het kan niet anders of we ontmoeten elkaar somewhere somehow.gr. josien

  josien /
 8. Al Ponte! Dit terrasje is het visitiekaartje nr 1 van de Noordse hartelijkheid. Kleinschalig en charmant met de beste koffie van de stad. Uitzicht op Noord’s binnentreders en verlaters. En tussen de ponten door een haven van rust. Plek voor inspiratie.

  Floor in Noord /
 9. Noorderlicht, gelijk aan lijst toevoegen svp.. en klaar is Kees in Noord!

  Marga /
 10. noorderlicht op 1! Beste spot, helaas waardeloze bediening maar je moet er kennelijk wat voor over hebben..het uitzicht is subliem!

  anna /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord