Totaalgemak rules!

Aan het Mosplein ligt kiosk Totaalgemak. Je koopt er kranten, loten en sigaretten. Tot zover niets bijzonders. Maar dan reken je af. En blijk je te gast bij de drie vrolijkste, meest ondernemende Turkse Amsterdammers van Noord. Hun zaak ziet er elke keer dat je binnenloopt vrolijker uit. En sinds kort zorgen ze ook elke week voor een nieuwe verrassing.

Vorige maand was het een kastje boeken, gloednieuw maar niet duurder dan 2 euro 99. Zodat ik dan toch maar eens De Prooi aanschafte, over de teloorgang van de ABN Amro, en aan de balie enthousiast kreeg uitgelegd hoeveel zo’n boek zou kosten als je alle pagina’s zou fotokopiëren. Zeker veertig keer zoveel! De week daarop kreeg ik een aansteker aangeprezen met appelmotief – en als je die even over je mouw wreef, rook hij nog naar appels ook, naar de appels althans van kauwgommerken uit de jaren 80. Maar het mooiste komt nog: binnenkort verkopen ze bij Totaalgemak ook oplaadbare aanstekers! Oplaadbaar? Jawel: aan de ene kant is het een usb-stick, die je kan opladen in je laptop, en aan de andere kant zit er zo’n electrische aansteker zoals ik ze alleen ken van dashboards in bijzondere auto’s. Alleen bij Totaalgemak aan het Mosplein. En als je niks anders zoekt dan het Parool van vandaag, dan hebben ze die ook nog.

Totaal Gemak in van der Pekstraat ...

Reacties


4 Comments on this post

  1. Love Noord en love de positieve vibe van I love Noord!

    D1 /
  2. En eigenaar Duvan heeft nog meer goed nieuws. Vanaf 12 mei krijgt zijn winkel er een TNT postkantoor bij – die we niet meer hadden sinds de Readshop aan de Hagedoornweg is gesloten. Met een pinautomaat van de ING aan de buitenkant. Handig voor de buurt, goed voor de zaak – die straks ook nog een nieuwe naam krijgt: CIGO. Devan en zijn vrienden zitten geen seconde stil!

    chris keulemans /
  3. Klopt als een bus! Die jongens zijn echt super. Als ik wat bestel op internet laat ik het daar graag bezorgen. Ze zeiden laatst dat ze aan het Nederlands van Turken konden horen hoe lang ze al in Nederland wonen. Een perfecte zaak waar je blij weer naar buiten komt (inderdaad, zoals laatst met een boek van 3 euro onder de arm)

    Dick /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord