Tover de IJtunnel ingang om tot een bloemenzee tijdens Guerrilla Gardeners-weekend

Trek je tuinhandschoenen aan en doe mee! Dit jaar is eind april uitgeroepen tot het grootste Guerrilla Gardeners-weekend ooit. Vanaf Earth Day (en Goede Vrijdag) 22, 23, 24 én 25 april, gaan overal mensen op pad om Nederland te vergroenen.

Guerilla’s in Amsterdam Noord verzamelen zich op goede vrijdag 17.00 uur op het Kraaienplein, om de ingang naar de IJtunnel om te toveren in een bloemenzee. Wie Noord vanuit de binnenstad in komt rijden zal verbaasd staan.

Over een paar maanden kan het daar een bloemenzee zijn. Wil je meedoen? Kom dan met zaad, water (de grond is erg droog) en schepje naar het Kraaienplein, tot 18.00 zijn we bezig. Vind je ons niet meteen bel dan 06-16696894 Geen zaad? Koop goedkoop papagaaienzaad en wie weet…

een bloemenzee zaaien voor de ingang van de IJtunnel, doe je mee?

Guerrilla Gardening is het aanleggen van een tuin op een plek waar het officieel niet mag. Bijvoorbeeld een stuk land dat al lang braak ligt en waar maar geen nieuwbouw op komt, een boomsingel of een lege bloembak. Iedereen kan een Guerrilla Gardener worden. Het is simpelweg een kwestie van de schep oppakken en je eerste plant neerzetten.

Het fenomeen Guerrilla Gardening bestaat al zo’n 30 twintig jaar. Over heel de wereld leuken buurtbewoners rommelige plekken op met ‘illegale’ beplanting. Zo zijn er in de VS vuilnishopen begroeid met tomatenplantjes. Sommigen laten zelfs uit ongebruikte brievenbussen nieuwe natuur ontstaan. In Engeland is de bekendste guerrilla gardener Richard Reynolds; via zijn site www.guerrillagardening.org zijn verschillende gardening acties te volgen, van Frankrijk tot Botswana.

Met Guerrilla Gardening laat je zien hoe belangrijk groen in de gemeente is. Planten bieden mens en dier een prettige leefomgeving. Daarnaast is groen goed voor het milieu en de gezondheid van bewoners.

Groen kan overal! Wapen jezelf met schep, gieter en planten word een GuerrillaGardener.  GuerrillaGardeners.nl is een initiatief van GroenLinks.

Reacties


3 Comments on this post

  1. ik neem ook mijn capucijnerboontjes mee! Smullen langs de snelweg …

    luc /
  2. “Zaad is gratis!” Ook een mogelijkheid: ruil of vraag wat zaad aan, afkomstig uit tuinen van liefhebbers in heel Nederland, via de mooie zadenruilbeurs op internet: http://www.denationaleproeftuin.nl.

    Martin /
  3. blij zeg. ik ga meteen op zaadjacht en ben d’r bij!

    Floor in Noord /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord