Waar haal je de beste…..

Zaterdag 9 april, Van der Pekstraat 2, 14.00 uur

Waar koop je de beste worst in Amsterdam-Noord? En wat is jouw favoriete groenteboer? Zaterdag 9 april kan jij andere Noordbewoners vertellen over jouw favoriete producten uit Amsterdam-Noord.

Onder leiding van Nancy Wiltink worden tips en verhalen uitgewisseld over buurtwinkels van nu en vroeger. De leukste, meest bijzondere producten worden opgesteld in de groeikast in de tentoonstelling in de Van der Pekstraat 2. Bezoekers maken zelf de teksten bij deze tentoonstelling.

Wil je jouw favoriete winkels aanprijzen, kom dan om zaterdag 9 april om 14.00 uur naar de Van der Pekstraat 2. De toegang is gratis, wel graag even per mail reserveren: rsvp@amsterdammuseum.nl

Waar haal je de beste…. is onderdeel van het project Buurtwinkels van het Amsterdam Museum. Buurtwinkels bestaat uit een tentoonstelling in het Amsterdam Museum en presentaties op twee locaties in de stad; in een winkelpand in de Van der Pekstraat 2 in Noord en in een Turks koffiehuis in de Javastraat 111 in Oost. Maar er is meer. Ook in het Theo Thijssen Museum en het Van Eesterenmuseum zijn tentoonstellingen te zien over buurtwinkels. In etalages van buurtwinkels of voormalige buurtwinkels door de hele stad zullen foto’s te zien zijn van winkels van vroeger en winkeliers van nu.

Op de website buurtwinkels.amsterdammuseum.nl zijn talloze verhalen, foto’s en objecten te vinden.

Reacties


ilovenoord