Bovenop de toren van Ransdorp

Op een zonovergoten lentedag sta ik met  een klein groepje jonge Egyptische kunstenaars zomaar op het dak van de toren van Ransdorp. Zij zijn hier op werkbezoek, ik ben hun gids tijdens een fietstocht door landelijk Noord. Net als ik ze wil uitleggen wat ze allemaal om zich heen zien,hoor ik dat een van de meisje een verdieping lager is achtergebleven. Hoogtevrees. Ik spoed me naar beneden, waar ze zich angstig vastklampt aan de spijlen van het smalle balkon. Ik kijk haar diep in de donkerbruine ogen, pak haar hand en beklim samen met haar het laatste steile trapje naar het platte dak. Als ze ziet hoe de eindeloze velden, het glinsterende water en de skyline van Amsterdam zich om haar heen uitstrekken, laat ze mijn hand voorzichtig los en glimlacht ze naar me. Bovenop de toren van Ransdorp is het leven mooi.

uitzicht vanaf de toren van Ransdorp

De toren van Ransdorp is van april tot en met september geopend op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00, in juli en augustus zelfs elke dag (behalve op maandag). Toegang: 0,50 euro p.p. Op afspraak: 020 – 490 46 05 of ransdorpertoren@xs4all.nl

Reacties


1 Comments on this post

  1. Zo Jeroen, je keek haar dus diep in dr reebruine ogen? Tsk!

    Chris /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord