even kijken in EYE alvast – 28 mei

Je hebt wellicht gezien dat de bouw van EYE aan het IJ vordert. Op 28 mei a.s. tussen 10:00 en 16:00 kan iedereen het gebouw van binnen bezichtigen. Ervaar de EYE-catcher van Amsterdam, waarin geen ruimte hetzelfde is en waarin geen hoek recht is. Met de gevel opgebouwd uit, het lijkt wel, meer dan tienduizend witte puzzelstukken. Bekijk de vier filmzalen en de aaneengesloten expositieruimte van 1.200 m2.

Op zaterdag 28 mei vindt de Dag van de Bouw plaats. Bouwbedrijven stellen dan van 10-16 uur hun mooiste en interessantste projecten open voor het publiek. Vorig jaar heeft dat 120.000 mensen op de been gebracht. Ook de aannemer van het nieuwe EYE-gebouw, De Nijs en Zonen, stelt de bouwplaats open. Iedereen is welkom om te zien hoe de bouw van het nieuwe onderkomen van EYE vordert.

origami - van zwarte zwaan tot witte zwaan

Gedurende de dag zullen in diverse ruimtes medewerkers van EYE vertellen wat er na de opening gaat gebeuren.
Voorjaar 2012 betrekt EYE Film Instituut Nederland het spiksplinternieuwe onderkomen in de wijk Overhoeks in Amsterdam-Noord. Het spectaculaire, aan de zonnige IJ-oever gesitueerde gebouw is het centrum van de filmcultuur in Nederland.
EYE wil de poort zijn naar de wereld van het bewegende beeld. Het Weense bureau Delugan Meissl Associated Architects – onder meer bekend als de ontwerper van het Porsche Museum in Stuttgart – heeft voor deze wens een bijzondere, in het oog springende vorm gevonden, die als landmark geldt voor het IJ en de nieuwe wijk Overhoeks.

Reacties


ilovenoord