Kleine en grote levensgenieters verenigt u!

Morgen (woensdag 1 juni) is omgedoopt tot landelijke Buitenspeeldag. Het televisiekanaal van Nickelodeon gaat ‘op zwart’ en op verschillende plekken in Nederland worden leuke activiteiten georganiseerd, waaronder op de NDSM werf. Een dag later (donderdag 2 juni) vindt Hemeltjelief Festival plaats op de NDSM werf, een festival voor kleine en grote levensgenieters. Het belooft heerlijk weer te worden, dus kom langs, speel, dans, drink en knutsel mee!

Op de NDSM werf wordt op 1 juni een hele grote versie van de Buitenspeeldag georganiseerd waarbij de hele middag superleuke spellen op het programma staan. Speeltuin organisatie Stichting Spin verzorgt op 1 juni bussen vanaf speeltuinen uit Noord om de kinderen naar de NDSM en weer terug naar huis te brengen. Het festivalterrein van Hemeltjelief Festival op de NDSM werf zal op Buitenspeeldag haar speelweide alvast openen zodat de kinderen kunnen klimmen, klauteren, timmeren, leren om in een circus te werken en spelletjes kunnen doen. Ook kun je mooie bouwwerken timmeren die je een dag later tijdens Hemeltjelief Festival kunt beschilderen.

Het kleurrijke festival Hemeltjelief is een festival voor kleine en grote levensgenieters die met Hemelvaart uitbundig feest willen vieren. Hemeltjelief! is een verfrissend en creatief festival en gratis toegankelijk voor kinderen tot 12 jaar met een bijzondere mix van kinderactiviteiten, straattheater, kunstinstallaties en aansprekende live-bands. Meer dan 100 artiesten, kunstenaars en performers werken samen aan dit creatieve spektakel vol live muziek, kunst, theater en kindervertier. Wat twee jaar geleden begon als een spontaan feest voor Amsterdammers en hun kroost, groeit dit jaar uit tot een kindvriendelijk dag & nachtfestival dat tot in de late uurtjes zal duren. Kinderen tot 12 jaar mogen bij Hemeltjelief Festival gratis naar binnen.

Speciaal voor de ouders is dit jaar de Sunday Market vanuit het Westerpark naar Noord gehaald. De markt zal met meer dan 80 kramen flink uitpakken op de grote helling van de NDSM werf. Op het terrein zijn verder diverse kunstinstallaties te bewonderen en spelen op diverse podia dj’s en live-bands tot diep in de nacht. Grote optredens als die van Phantom 4 en Chef’Special zijn wat later op de avond geprogrammeerd terwijl jong talent zoals Puppa and the Clementines overdag op het podium staan.

Kijk voor meer informatie op www.hemeltjelieffestival.nl of lees eerder op ilovenoord over Hemeltjelief

Reacties


ilovenoord