Kortebaandraverij in van der Pekstraat op 4 juni

Elk jaar in juni vindt in het stadsdeel de Kortebaandraverij plaats, een spannende paardenrace over 300 meter. Een prachtig en spannend evenement voor jong en oud in de Van der Pekstraat. Dit jaar rennen de paarden door de straat op zaterdag 4 juni om 13.30 uur!

…. en! Omdat ilovenoord 1 jaar bestaat en omdat de paarden weer door de van der Pekstraat gaan draven delen we hartjes uit! Voor vier kwartjes krijg je een hartje op je shirt, of op je btroek, of op je hoodie. Salamandertjes zijn er ook.  De ultieme kans dus om aan een custom made ilovenoord t-shirt te komen! lees er hier alles over…

de nummers sorteren ...

De draverij is een verrassend gebeuren, met de gokkers, de “paardenmensen” en de bewoners van de Van der Pek. Jong en oud kom je tegen op dit evenement. Bijvooorbeeld vorig jaar, de twee oudere dames, oud van der Pekkers, nu wonend in Tuindorp-Oostzaan, die met hun tuinstoelen in de bus waren geklommen om dit mee te maken in hun oude straat. Ze straalden van geluk omdat er weer iets in de straat gebeurde. Ze zaten lekker naast elkaar op hun stoeltjes in een bushokje. De mensen van het Turkse koffiehuis stonden buiten met hun grill en verkochten aan de lopende band kebab. En meer …. paarden door de straat!

Reacties


ilovenoord