NDSM in Hemelse sferen – Hemeltjelief Festival 2 juni

Op donderdag 2 juni –Hemelvaartsdag- organiseert de NDSM werf voor de derde keer het kleurrijke festival Hemeltjelief! Met een bijzondere mix van aansprekende live-bands, straattheater, kunstinstallaties en kindervertier is Hemeltjelief! een verfrissend festival dat het net even anders doet.

Wie met Hemelvaart iets bijzonders wilt beleven, doet er goed aan op 2 juni naar de NDSM werf af te reizen. Daar organiseren de kunstenaars van de werf voor de derde keer het kleurrijke festival Hemeltjelief! Wat twee jaar geleden begon als een spontaan feest op Hemelvaartsdag voor Amsterdammers en hun kroost, groeit dit jaar uit tot een heus festival waar meer dan honderd kunstenaars en muzikanten hun steentje aan bijdragen.

Overdag is er zowel voor kinderen als hun ouders van alles te zien, te doen en mee te maken zoals T-shirts maken, circusacts instuderen, vliegtuigspotten en naar de sterren kijken in een nagemaakt heelal.
Op de diverse podia staan grote bands en aanstormende talenten geprogrammeerd, waaronder Chef’Special, Phantom 4 feat. Rude Boy, Supercity, Den Tex en de nieuwe Amsterdamse belofte Puppa and the Clementines. Op het podium aan de waterkant bij Noorderlicht draaien o.a. Kareem Raihani, Poly Esta (ja hoor! alleen daarvoor al gaan we!), Anam en Ronny Hammond.

Filmmaker Remy Vlek maakte een verslag van de vorige editie:

Sunday Market

Nieuw dit jaar op Hemeltjelief! is de Sunday Market uit het Westerpark die de oversteekt waagt en met meer dan 80 kramen op de grote helling zal staan. Op het terrein zijn verder diverse kunstinstallaties te bewonderen en spelen verschillende theatervoorstellingen tussen het publiek. Een echte eye-catcher vormt het Solar Stage dat op Hemeltjelief! voor het eerst wordt getoond aan het grote publiek. Het ronde podium, dat wordt overdekt door kegelvormige constructie met zonnepannelen, draait volledig op zonne-energie en zal tijdens het festival door zo’n zes bands worden bespeeld.

Flyer en programma:

Hemeltjelief op NDSM - 2 juni 2011

Kort:

  • Festival Hemeltjelief!
  • 2 juni 2011
  • 13:00 tot 3:00 (’s nachts)
  • NDSM werf
  • Kinderen tot 12 jaar gratis
  • Volwassenen: 14,00 (VVK) 17,00 (deur) // Combiticket (+afterparty) 22,00 (VVK)
  • www.hemeltjelieffestival.nl

Reacties


ilovenoord